Utazás

Költözik a Balaton Sound – Melyik tóparti város lehet Zamárdi utódja?

Vannak érdeklődők, de olyanok is, akik egyből nemet mondtak a fesztivál befogadására.

Ki ad otthont a Balaton Soundnak?

Bár a 2021-es fesztiválszezonban a koronavírus-járvány miatt pihenőre megy a Balaton Sound, jövőre a tervek szerint újra visszatér Magyarország egyik legnagyobb zenei rendezvénye, a megszokott helyén, Zamárdiban. Ugyanakkor már azt is lehet tudni, hogy utoljára ad otthont ez a déli parti település a fesztiválnak, 2023-ra már másik helyszínt keresnek a Balaton Soundnak.

Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere a Somogy Online-nak azt mondta: már a választási kampányban is téma volt a fesztiválok kivezetése a városból. S most egyetértés született a képviselő-testületben erről, ugyanis a település „elfáradt” a rengeteg embert a településre vonzó rendezvényben, fogalmazott.

Annak ellenére döntöttek így, hogy a Sound minden évben tízezreket mozgatott meg, ezzel jelentős bevételt hozott Zamárdinak. Természetesen vannak még potenciális helyszínek a déli parton, ezért a lap munkatársai megkérdezték a településvezetőket, befogadnák-e az „árván maradt” fesztivált. Ezen polgármesterek többsége nem zárkózna el a tárgyalástól.

Akik befogadnák

Mészáros Miklós, Balatonboglár polgármestere ezt azzal indokolta, hogy a városnak már évtizedes tapasztalata van nagy rendezvények lebonyolításában. „Az augusztus 20-i rendezvényünk is mindig több tízezres. Boglárnak nem idegenek az ilyen fesztiválok, harminc év tapasztalatunk van benne” – mondta a polgármester.

Hozzátette: tárgyalni hajlandó volna, de a part menti milliárdos fejlesztések miatt nagyon meg kellene gondolni, hogy egy ekkora fesztivált beengednek-e a területre. „Pontosan ezek miatt idén fizetős lesz az augusztus 20-i Boglári Szüreti Fesztivál is. A területet átépítettük, ráadásul szeretnénk emelni a színvonalon, ehhez pedig új bevételi források kellenek” – fogalmazott Mészáros Miklós.

A Balaton Sound nagyon jó bevételi lehetőség, ezért Németh Kornélné, balatonszemesi polgármester is elgondolkodna a lehetőségen. „Hely van nálunk. De biztosan nem hoznék meg egy ilyen döntés a szemesiek megkérdezése nélkül” – mondta el Balatonszemes vezetője.

Siófok városvezetése sem zárkózna el a tárgyalásoktól, megkeresésünkre Lengyel Róbert polgármester azt válaszolta: nem kereste meg a fesztiválszervező cég, ám ha ez megtörténne, tárgyalna a testülettel és az alapján döntenének.

Takács Károly, Balatonvilágos polgármestere kérdésünkre elmondta: nincsenek ellene a fesztiválnak, de szerinte csak megfelelő biztonsági intézkedésekkel és létszámkorlátozásokkal lehetne megtartani az eseményt, bár ehhez a Club Aliga üzemeltetőivel is egyeztetni kellene, hiszen ott van akkora terület, ahol le lehetne bonyolítani a Balaton Soundot.

Cikkünk folytatódik, lapozz!

Oldalak

Utazás
Egészség
Napi két liter folyadékok kellene az embernek innia minimum, hogy kiszolgálja a szervezete igényeit - most egy nem mindennapi kutatás világít rá, mennyire nem mindegy, mit iszunk.
Sztárok
Valahányszor eszünkbe jut, hogy Goldie Hawn lassan már a nyolcadik X-hez közelít, el sem akarjuk hinni, ami nem meglepő, hiszen a Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő még mindig remek formában....
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint az univerzum a következő hetekben olyan pozitív energiákkal, lehetőségekkel és esélyekkel lát majd el néhány csillagjegyet, hogy azok komoly hatással lesznek anyagi jólétükre.