Közelebb van, mint gondolnád: ez a világ legkisebb városa – mindössze harmincan lakják

Néhány órányira található Budapesttől az a helység, ami csekély népessége ellenére megkapta a városi rangot – te tudod, melyik országban kell keresni?

Hallottál már róla?

A Föld népességének növekedésével arányosan egyre nő a nagyvárosok száma is: Tokió egyértelműen a világ legnépesebb városa, a lista élén pedig ezenkívül a kínai Sanghaj, valamint az indonéziai Jakarta áll. A világ legkisebb városáról azonban jóval kevesebbet hallani, pedig az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőországban, Horvátországban található, az Isztriai-félszigeten – mindössze néhány órányira Budapesttől. Hogy mit érdemes tudni a bájos Hum városáról és hogy hányan lakják, galériánkat átlapozva te is megtudhatod!

A közigazgatásilag Buzethez tartozó Hum lakosságát tekintve igazából egy falu, azonban mivel megmaradtak városi jellegzetességei, legtöbbször a világ legkisebb városaként hivatkoznak rá. Az Isztria megyében található helység lakossága a 2011-es népszámlálási adatok szerint mindössze 30 fő, ezzel pedig a város bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.
Kattints a további képekért!

Nem csak a Kamaraerdő meg a Városliget jöhet szóba tojáskereséshez! Összeszedtük néhány izgalmasabb helyszínt az élménydús családi programhoz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak