Az ősz sztárgyümölcsei! Minden, amit a körtéről és az almáról tudnod kell

Az ősz két sztárgyümölcse a körte és az alma. Most megtudhatjuk, hogy milyen élettani hatásai lehetnek a szervezetünkre, valamint milyen betegségeket győzhetünk le vagy előzhetünk meg ezek fogyasztásával.

Körte

Az édes kásás gyümölcs fogyasztása különösen télen ajánlott, hiszen rendkívül magas rost és vitamintartalma van. Az ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöt, fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel vagy szegfűszeggel, így nem csak mesésen téli meghitt hangulatot varázsolhatunk, hanem az ízlelő bimbóinkat is kényeztethetjük.

Nőknek kimondottan kedvező hatású, mert a segít a csontritkulás gyötrelmei legyőzésében, de ami a legfontosabb a megelőzésben is fontos szerepet játszik. Bórtartalma segíti az éberséget, így a termeszesetesség hívei kávé helyett körtét is fogyaszthatnak a szellemi fittség kedvéért.
Fogyókúrázok is fogyaszthatják, hiszen emésztés javító hatása egyértelműen kimutatott.
Napi 3 pohár körtelé tökéletesen méregteleníti a szervezetünket.

Alma

Hihetetlen, de igaz! Azt, hogy a baktérium okozta fertőzéseket megszűnteti, azt csak csak tudtuk, de a az alma a vesekő megszüntetésére is képes, ami elképesztő. Ételmérgezésnél is jót tehetünk szervezetünkkel, ha megeszünk reggel és este egy almát.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ha belegondolunk, nem véletlen kaptunk kiskorunkba a reszelt almát, a magas vitamin értéke miatt adták, ami a bélműködést helyreállítja és a hasmenést úgy gyógyítja, hogy nem okoz közben székrekedést. Csökkenti a vér koleszterin szintjét és a magas vérnyomást is segít elkerülni, így időseknek mégjobban ajánlott. Foszfor tartalma miatt egyesek szerint a fejfájást is elmulasztja.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!