Vigyázz, halálos is lehet - 5 veszélyes dísznövény

Egy szép szobanövény mindenképpen feldobja a lakásunkat, de vigyáznunk kell, hogy nehogy a szánkba kerüljön, ez különösen fontos olyan otthonokba, ahol kis gyermek is van és jó a ha tisztában vagyunk a kerti virágaink lehetséges ártalmaival.

1. Leander

Ennek a virágnak minden része mérgező. A nedve már bőre kerülve is zsibbadást okoz, lenyelve pedig émelyeghetünk, hányingerünk lehet, de szívritmus zavart is kaphatunk.

2. Fikusz

Ennek a kelet-indiai örökzöldnek a szárában található a veszélyes anyag. A szervezetbe kerülve émelygést, hasmenést, hányingert okozhat. Nagyobb mennyiségben akár halálos is lehet.

3. Mikulásvirág

Lassan aktuálissá is válik, hiszen sokszor díszítjük otthonunkat télen ezzel a virággal. Fontos, hogy a méreg anyag itt is mindenhol megtalálható, még a lehullott a levelekben is. Már a bőrrel érintkezve is allergiás tüneteket produkálhat.

4. Jácint

Kalcium-oxalát kristályok és alkaloidok okozzák a gyomorbántalmakat, ha a jácint virága vagy hagymája a szánkba kerül. Előfordulhat a vérnyomás drasztikus csökkenése is.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
5. Gyöngyvirág

A média nem rég volt hangos egy halálos esetről, amikor valaki összekeverte a gyöngyviráglevelét a májusban zöldellő medvehagymáéval. Nem véletlen, hiszen nagyon hasonló a kettő, ám a hagyma jellegzetes szaga miatt megkülönböztethető.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!