Lifestyle

Kutya vagy cica és szőrmentes lakás? Igen, lehetséges!

Házikedvenceik rengeteg örömet és színt visznek életünkbe. Kedvességükkel és odaadásukkal megszépítik napjainkat, remek társak. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy bizony ők nem törlik meg a lábukat mielőtt otthonunkba lépnek és legtöbbjük bundát visel, ami pont ugyanúgy hullik, mint a mi hajunk. Így aztán a házi kedvencekkel való csodás együttlét a takarítás frontján állandó kihívást jelent. Azonban erre már van megoldás: A Dyson Pet Grooming Kit segítségével pofon egyszerű és kényelmes a szőrtelenítés.

Egyszerre fésül, ápol és megszabadít a szőrszálaktól

Ez egy kisállatápoló szett, melyet a Dyson mérnökei gondosan megterveztek, hogy eltávolítsa kedvencünk kilazult, kihullásra kész szőrszálait és elhalt hámsejtjeit (bizony azokat is!), ezáltal nemcsak a szőrtől, de egyéb allergizáló anyagtól is egyszerre tudunk megszabadulni. Ez egy olyan tartozék, melyet Dyson vezetéknélküli porszívóihoz lehet csatlakoztatni. Tulajdonképpen egy állatszőrkefe, melyet egy gégecső és egy csatlakozófej segítségével tudunk a porszívóhoz rögzíteni.

A Dyson szerint bármely olyan kisállatnál használható, amely megszokta a rendszeres fésülést, szőrápolást. Ezt azért érdemes lenne megkérdezni az érintettekről is. Mindenesetre jó hír porszívótól félő kisállatok tulajdonosoknak, hogy a kefét akár a porszívó nélkül is használhatjuk és utólag is elég csatlakoztatnunk a készülékhez, hogy az kiszívja a szőrt a kisállatfésű sörtéi közül. Az ápolókefe egészen pontosan 364 darab csúszós sörtével rendelkezik, amelyek függőleges helyzetben tartva a kefét 35 fokban meg vannak döntve, hogy még hatékonyabban tudjuk vele fésülni kiskedvencünk szőrét. A Dyson szerint a tartozék úgy lett kialakítva, hogy a lehető leghalkabb legyen és ne zavarja meg kutyánk vagy cicánk nyugalmát, hogy békésen történjen meg a fésülés. Ha kedvencünk hozzá van szokva a porszívóhóz nem lesz gond, ha pedig nem, úgy anélkül is használható.

Fotó: Dyson

Négy lépés az ápolásért és tisztaságért

1. Először érdemes kikefélni kedvencünk szőrét a tartozékkal, így megkönnyítjük a folyamatot.

2. Ezután rögzítsük a kefét a rugalmas tömlőhöz, amely a Dyson vezeték nélküli porszívótesthez csatlakozik.

3. Hüvelykujjunkkal megnyomjuk a fésű hátulját, amely kiereszti a csúszós sörtéket.

4. Ápolás után pedig elengedjük a hüvelykujjunkat, ezáltal visszahúzódnak a sörték és a porszívó beszívja kedvencünk szőrét a portartályba.

A Dyson oktatóvideója azt mutatja, hogy két ember végzi ezt a műveletet: az egyik az állatot fogja, a másik pedig a porszívót, azonban a művelet egyedül is tökéletesen végezhető.

Érdemes körülnézni a Dyson kisállattulajdonosoknak kialakított aloldalán, számos kompatibilis készülék és a fentebb említett Pet Grooming Kit is elérhető.

Fotó: Dyson

De persze mindenekelőtt érdemes megbeszélni kiskedvencünkkel! Nálunk nem volt panasz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...