Lifestyle

Soha többé nem lesznek álmatlan éjszakáid, ha ezeket a növényeket tartod a hálószobában

A szobanövények jó hangulatot varázsolnak otthonunkba, tisztítják a levegőt, no és persze remek dekorációs elemként szolgálnak. De azt tudtad, hogy egyesek még az elalvásban is segítenek?

Viszlát, alvászavar!

Számos oka van annak, miért érdemes minél több szobanövénnyel feldobni a lakást: jó hatással vannak a közérzetre, fenntartják az optimális beltéri páratartalmat, oxigént termelnek, emellett kiszűrik a légszennyező anyagokat. Bizonyos fajták még ennél is többet tudnak, ugyanis pozitívan befolyásolják testi és lelki feltöltődésünket, elősegítik a nyugodt alvást, valamint oldják a stresszt – éppen ezért, ha alvásproblémáid vannak és már kipróbáltál mindenféle trükköt, altatót viszont nem szeretnél bevenni, tanácsos a lehető legtermészetesebb megoldást választani. Galériánkban eláruljuk, milyen szobanövényeket tarts a hálószobádban, ha szeretnél tökéletes atmoszférát varázsolni a pihentető alváshoz:

Az aloe vera olyan mérgező anyagoktól is képes megtisztítani a levegőt, amilyen a formaldehid, és amiatt is különleges, mert főleg éjszaka állít elő oxigént, ami a növények esetében szokatlan. Emellett olyan illóolajokat állít elő, ami jótékony hatással van az immunrendszerre.
Kattints a további képekért!

Napjaink egyik legnépszerűbb szobanövénye az orchidea, ennek ellenére a legtöbben sok hibát követnek el a gondozásában – egy fantasztikus, házilag elkészíthető szernek köszönhetően azonban örökre búcsút inthetünk az ebből fakadó bosszúságnak.

Leadfotó: 123rf

Forrás: 24.hu

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Máté Krisztina és Bárdos András hosszú évekig dolgoztak a TV2 híradósaiként, emellett pedig számos más közismert tévés produkcióhoz is az arcukat adták. Végül mégis besokalltak, és úgy döntöttek,...
Lifestyle
Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén a Camponában.
Fashion&Beauty
Szokásához hűen a Daalarna legújabb kollekciójával is teljesen ámulatba ejtett bennünket, a lélegzetelállító új kollekció mellett pedig az esküvői ruhamárka egy új vonallal is bővíti kínálatát.