Lifestyle

Ez volt nagyanyáink kedvenc, filléres és zseni trükkje: ha így tárolod az almát, nagyon sokáig eláll és friss marad majd

Az almából mindenki szeret betárazni otthonra, de mint minden gyümölcs, úgy ez is könnyen elrothadhat. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes tárolni, hogy akár több héten át friss maradjon.

Ha ezt csinálod, nem kell kidobnod az almát

Az alma a világ egyik legnépszerűbb, legízletesebb és legkönnyebben beszerezhető gyümölcse, amit az év bármely szakaszában fogyaszthatunk, és aminek rendkívül sok fajtáját ismerjük, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Sokoldalú felhasználása miatt is sokan kedvelik, hiszen beletehetjük süteményekbe, készülhet belőle almalekvár vagy épp kompót, de frissen, önmagában fogyasztva is megállja a helyét reggeliként vagy tízóraiként. Egészségügyi előnyei pedig gyakorlatilag megszámlálhatatlanok: rostokban, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, mindezek erősítik az immunrendszert, javítják az emésztést, valamint csökkentik a szívbetegségek kialakulásának, valamint koleszterinszint megemelkedésének kockázatát. Víztartalma továbbá hidratálja a szervezetet, míg pektintartalma elősegíti a teltségérzetet, így az almafogyasztás hozzájárulhat a fogyáshoz is. De vajon hogyan tudjuk úgy tárolni otthon ezt a gyümölcsöt, hogy ne kelljen pár nap után kidobni, mondván elrothadt? Galériánkban bemutatjuk déd- és nagyanyáink kedvenc almatárolási trükkjét, amivel a gyümölcs garantáltan sokáig eláll majd, valamint friss, ízletes és lédús marad!

Az almát vásárlás után otthon sokan simán gyümölcstartó tálban, kosárban, a spájzban, esetleg hűtőben tárolják, hogy sokáig lédús és ropogós maradjon, ám ahogyan a Mirror is írja, az 1700-as évek zseniális trükkjével hosszabb ideig friss marad majd a gyümölcs, és akár hónapokig is eláll majd.
Kattints a további képekért!

Van, aki tiszteli a pókokat, más pedig szimplán csak távol tartaná őket a lakástól. Ha te az utóbbi csapatba tartozol, olvass tovább! Van pár szuper trükk a tarsolyunkban!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Alaposan átgondolják a magyarok, hogy milyen péktermékeket tesznek a kosarukba. Akárhogy szeretnénk, a kenyér, és sokak kedvence, a zsemle árában nem lesz érzékelhető a változás pozitív irányban.
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.