Akár 20 perc alatt is leéghetsz! Így napozz a hétvégén

Sokunk szervezetét megterhelte az elmúlt napokban történt hirtelen időjárás-változás. A korai nyár folytatódik a következő napokban is, a hétvégén csak kisebb záporok, zivatarok fordulhatnak elő.

Marad a hőség

Szinte hihetetlen, hogy alig másfél hét telt el a pusztító Yvette-ciklon tombolása után, amely hatalmas károkat okozott szerte az országban. Szerencsére azonban, amilyen hirtelen jött, olyan gyorsasággal el is hagyta országunkat a vihar.

Immár napok óta nyári hőség van, amelynek vannak egészségügyi hátrányai is. Amellett, hogy nehezen viseljük a gyors változást, bőrünket is óvnunk kell, ugyanis a napokban igen magas az UV-sugárzás. Ha hétvégén napozni szeretnénk, legyünk elővigyázatosak, kenjük be magunkat naptejjel és délelőtt 11 és délután 3 óra között mindenképpen kerüljük a napot, hiszen rövid idő alatt leéghetünk.

Az Időkép.hu tájékoztatása szerint a következő napok időjárása nem hoz túl nagy változást, mindössze egy szombati hidegfront hűtheti le pár fokkal a hőmérsékletet, de ez is inkább a Dunántúlra lesz jellemző. Záporok, zivatarok, néhol előfordulhatnak.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot és oszd meg másokkal is!

Ezt is ajánljuk: Így formálódik egy félelmetes szupercella - Videó! - Katt ide!

Fotó: blog.ideales.gr

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!