Lifestyle

Ezért érzed, hogy "lefagy az agyad", ha gyorsan iszol nagyon hideget

Biztosan te is tapasztaltad már az úgynevezett "brain freeze"-t, ha gyorsan etted a fagyit vagy valami hideget ittál.

Agyfagyás

Az egyik pillanatban még élvezel valami hideg frissítőt - legyen az egy jegeskávé, nyáron a fagyi vagy szimplán egy ital -, a másikban pedig érzed, hogy az agyad szinte "lefagy". Ismerős? Nos, nem Harry Potter vagy, aki Voldemortot érzékeli, csupán egy gyakori jelenség áldozata vagy. Az úgynevezett "brain freeze" egy nagyon kellemetlen és hirtelen bekövetkező fájdalom, ami jobb esetben csupán néhány másodpercig tart, de addig pokoli tud lenni. Igazából a dolog furcsa is, hiszen rendben van, hogy a hidegtől éles szúrást tapasztalunk a torkunkban, de hogy jön ide az agyunk? Erre is van tudományosabb magyarázat.

Lapozz!

Gif: Giphy

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Vilmos herceget nagyon bántja, hogy családtagjai gonosz ragadványnevet találtak ki neki, amivel olykor-olykor cukkolni szokták őt.