Lifestyle

2020 három leghatásosabb diéta-trendje: Pegan, Whole30 és a böjt időszak

Ha idén most már biztosan el szeretnéd érni azt a bikiniformát, akkor íme a három legmenőbb 2020-as diéta!

Pegan

Az ünnepi időszak után eljött a januári "önsanyargatás" és a hedonizmus minimalizálásának hónapja, ami kinél hosszabb, kinél pedig rövidebb ideig tart. Ilyenkor az első dolga mindenkinek, hogy felüti a Google-t és beírja, hogy: "a leghatásosabb fogyókúra" vagy azt, hogy "egy hét alatt mínusz 5 kg". Elhoztunk Neked most három népszerű diétát, amik a szakemberek szerint a 2020-as év slágerei lesznek. Íme az első a: PEGAN.
Hogy mit kell róla tudni? Mark Hyman alkotta meg még 2014-ben, ám úgy tűnik, hogy csak most ért be az emberek fejében. Tulajdonképpen a paleolit és vegán táplálkozás keveréke. Tilos feldolgozott ételt fogyasztani, továbbá a tejtermékek, az alkohol, a cukor, a glutén és az állati eredetű ételek (hús) mind-mind tiltólistán szerepelnek. Ugyanakkor megengedett néhány fenntarthatóan termesztett, fűvel táplált állati fehérje, valamint a hal és a tojás, csakúgy, mint a gluténmentes gabonafélék és a bab.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A kígyóuborka fogyasztásának élettani hatása számos pozitívumot rejt magában, azonban sok olyan folyamatot is eredményez a szervezetünkben, amire a legtöbben talán nem is gondolnak.
Sztárok
Erzsébet királynő nem sokkal 2022 szeptemberében bekövetkezett halála előtt találkozott utoljára Harry két gyermekével, akiket unokájának bizony véleményezett is.
Sztárok
Horváth Lajos Ottó a Petőfi filmben is nagy szerepet vállalt be, és most kiderült az is, hogy mi lesz a sorsa A mi kis falunk című RTL-es sorozatban.