A világ legbizarrabb gyűjteményei

Nem kell messzire mennünk, ha kíváncsiak vagyunk arra, hol találhatóak a legbizarrabb és legelképesztőbb gyűjtemények a világon. Sőt, akadnak olyan múzeumok, ahova ellátogatva egész termeket töltenek meg az egyedi készletek. Mi is gyűjtésre adtuk a fejünket, hogy összeszedjük a világ legelképesztőbb kollekcióit!

A világ legnagyobb Happy Meal játékgyűjteménye

Az Egyesült Királyságban Luke Underwood 7 ezer promóciós termékből álló kollekcióját tartják a legnagyobbnak. A fiatal fiú alapos gyűjtőmunkássága figyelemfelkeltő a hasonló témában érdekeltek körében, így sokan keresik meg őt, hogy ajánlatot tegyenek az egyes darabokra. Ha a tulajdonos körbevezetne minket gyűjteményei polcai kötött, igazi ritkaságok is a szemünk elé kerülhetnének, úgy, mint a 101 kiskutya figurák eredeti csomagolásukban, valamint a több száz Happy Meal doboz játékokkal és plakátokkal.

Megszállott hajtincs gyűjtő

John Reznikoff egy igazán büszke tulajdonos: ő szerezte be eddig a legtöbb hajtincset híres személyektől. Nála található a világ legnagyobb tincses kollekciója, melyben történelmi személyek és celebek hajkoronáiból őrzött meg egy kisebb darabot. Ez nem takar kisebb neveket, mint Edgar Allan Poe, Albert Einstein, Marilyn Monroe, vagy az Amerikai Egyesült Államok 16. elnöke, Abraham Lincoln. 2007-ben egy különleges gyémánt készült Ludwig van Beethoven tincséből, amely Reznikoff gyűjteményéből származott, miután azt a LifeGem nevű cég megvásárolta tőle.

Fotók: oddee.com, turner.com

Oldalak