A megfelelő öltözék csak a kezdet

A frissesség érzése - különösen nyáron - és a megfelelő öltözet együtt jelentősen megnövelheti az önbizalmunkat, és pozitívan befolyásolhatja napunk kimenetlét is - derül ki az egyik vezető őblítőmárka kutatásából, amelyben az öltözködés és a magabiztosság összefüggéseire keresték a választ. (x)

Az önbizalom kulcsa a frissesség

A Lenor felmérése szerint a hölgyek választott öltözete nagyban befolyásolja önbizalmukat, de az is kiderült, hogy a magabiztossághoz nem elég szimplán a megfelelő viselet. A magabiztosság ugyanis nem csak az öltözetről szól, hanem arról is, milyen illata van a ruhának, és mennyire marad friss a nap végére. A kutatás szerint a hölgyek több mint háromnegyede rendszeresen ugyanazt a ruhát viseli egész nap, függetlenül attól, hogy munka után megy-e még valahova.

A megkérdezett nők kétharmada vallotta, hogy egyre kevésbé érzi magát magabiztosnak a nap végére; leginkább azért, mert ruháik elveszítik reggeli frissességüket. A megkérdezettek több mint egyharmada azt is állítja, hogy ruhája frissességének elvesztésével akár az esti meghívást is visszautasítja. A válaszadók 55%-a szerint a frissesség érzése kulcsfontosságú a magabiztossághoz és minden második nő azt mondja, hogy magabiztosabbnak érzi magát, ha ruhájának friss illata van.

Fontosabb mint a hajunk? Igen!

A kutatás szerint a hölgyek hangulatát meghatározó tényezők listáján a friss és illatos ruha viselete igen előkelő helyezést ért el. Még az olyan önbizalom növelő faktorokat is megelőzte, mint a hajviselet, egy szuper öltözet vagy épp egy jó smink. Az üdeség érzése és a magabiztosság megléte közötti kapcsolat nem véletlen: szaglásunk, valamint az érzelem- és hangulattapasztalásunk között szoros kapcsolat van és függetlenül attól, hogy mi van rajtunk, a kellemetlen szag érzete rögtön lehúzza a kedvünk.

Hosszan tartó frissesség egész nap

A magabiztosság és a reggeli frissesség hosszantartó megőrzése érdekében a Lenor bemutatta legutóbbi fejlesztését, a FRESHLOCK™ technológiát, amelynek szuperkoncentrált formulája segít frissen tartani a ruhákat akár 12 órán át tartó viselés alatt is. Azért pedig, hogy ruháink ne csak illatosak, de tiszták is legyenek, az Ariel folyékony mosószere hatékonyan tisztítja és finoman óvja is a textileket, speciális előkezelő kupakjával pedig kíméletesen tisztíthatjuk a makacs foltokat is, miközben ruhánk megtartja színét és mintázatát.

Fotó: locari.jp

Oldalak

Fashion&Beauty
Múlt héten kezdődött meg az idei cannes-i filmfesztivál, melynek alkalmából Eva Longoria magára öltötte az egyik legkáprázatosabb, egyben legmerészebb ruhát, amit valaha láttunk rajta.