A legjobb illóolajok télre - Ezek közül válassz bátran

Az illóolajok a rövid, sötét, hideg napok hatására telente kialakuló levertség, feszültség és fáradékonyság tekintetében is kedvező hatásúak lehetnek. Következzenek a legjobb illóolajok, amelyekben garantáltan nem fogsz csalódni.

Citrusfélékből készült illóolajok
A citrusfélékből készült illóolajak jókedvre hangolhatnak és felvidíthatnak. A narancs illata a nyarak napfényes hangulatát csempészi életünkbe, amire a sötét, fényhiányos időszakban szükségünk is van. A grapefruit az egyik leginkább energetizáló olaj, ami még a legszürkébb napokon is felvidíthat. Különösen a fáradékonnyá, aluszékonnyá válóknak segíthet, hogy jobban induljon a reggel.

A nyugtató, frissítő citromolaj serkentheti az agyműködést, élénkíthet, elűzheti a fáradtságot és növelheti az ellenállóképességet. A mandarinolaj segíthet a szellemi fáradtság és a depresszió leküzdésében, kedélyjavító hatásával pedig általában a kedvetlenség, rossz hangulat is sikeresen orvosolható. A bergamott a levertség, lehangoltság egyik leghatásosabb ellenszere az illóolajok közül, hiszen frissítő, bátorító hatású lehet.

Levendula, rozmaring, geránium, kamilla
A levendula segíthet megnyugtatni és ellazítani a testet, javítani a hangulatot, és meghozni a pihentető álmot. A rozmaring segíthet az érzelmi egyensúly elérésében, fokozhatja a szellemi teljesítményt és az érzelmi instabilitásra is kedvezően hathat. Stimuláló, nyugtató és harmonizáló hatása révén pedig még a depresszió leküzdésében is eredményes lehet. A geránium harmonizál, megnyugtat és felfrissít, így gondoskodik a lelki-szellemi frissességről. A kamilla nyugtató, kiegyensúlyozó és feszültségoldó hatása révén válhat a lelki egészségmegőrzés fontos eszközévé.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!