"A házasság egy életre és az életért szól" Ferenc pápa buzdította a házasságtól félő fiatalokat

Egy hazájából elmenekült szíriai család is felszólalt a római Szent Péter téren szombaton rendezett Családok Világnapján, melyen Ferenc pápa vezetésével százezren vettek részt. A pápa bátorságra buzdította a házasságtól félő fiatalokat.

A világ majdnem nyolcvan országából érkeztek családok, hogy találkozzanak Ferenc pápával a Szent Péter téren.

Az egyházfő gyerekek kíséretében érkezett a térre, ahol több száz színes léggömb emelkedett a magasba. Olasz és külföldi popzenészek is felléptek a Hit Éve alkalmából a családoknak szentelt ünnepnapon, amely a Pápai Családi Tanács október 23-25 közötti vatikáni tanácskozását zárta le.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A Szent Péter tértől majdnem az Angyalvárig álló százezres tömeg előtt több család beszámolt mindennapi életéről, közöttük egy szíriai és egy olasz család Lampedusa szigetéről. "Békében éltünk amíg egy nap fegyveresek vették körbe a házunkat" - mondta el a Jordániába menekült szíriai család. A Szent Péter téri találkozó idején a nemzetközi Caritas telefonos pénzgyűjtő akciót tartott a szíriai menekültek megsegítésére.

A házaspárok mindig béküljenek ki

Ferenc pápa a szülőkhöz, gyerekekhez és nagyszülőkhöz intézve szavait hosszan beszélt a család tagjaira váró feladatokról, hangsúlyozva, hogy a házasság nem pusztán "szép ceremónia". Tanácsként az egyházfő azt javasolta, hogy ha napközben tányérok is repülnek, a házaspárok mindig béküljenek ki, mielőtt a nap véget érne.

"A család a történelem motorja (...) a házasság nem lehet ideiglenes, egy életre és az életért szól" - fogalmazott a pápa, bátorságra buzdítva a házasságtól félő fiatalokat. Persze, hogy nem könnyű, az élet is nehéz, de ami a legnehezebben elviselhető, az a szeretet hiánya - hangsúlyozta az egyházfő. Hozzátette, a gyerekek mellett az idősekre is kiemelt figyelmet kell fordítani: "az a nép, amely nem hallgat a nagyszülőkre, az halott nép".

A L'Osservatore Romano szentszéki napilap közölte, hogy a Szentszék november 21-re a Vatikánba hívta a keleti egyházak pátriárkáit és érsekeit a Szíriáról, Irakról és a Közel-Keletről tartandó tanácskozásra.

Forrás: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!