Lifestyle

83 éve e napon ásták el az első időkapszulát – ilyen tárgyakat tartalmaz

Egy kicsit még várnunk kell, mire kinyitják a Westinghouse időkapszulát.

Mi az az időkapszula és hol található?

Az időkapszula egy olyan tartály, melyben régi idők tárgyai találhatók, vagy információ régebbi időkből. Ez egy fajta kommunikáció a jövővel. Az időkapszulákat egy jeles esemény, vagy ünnepség alkalmával helyezik el, hogy aztán a jövőben kinyissák. Az időkapszula kifejezést George Edward Pendray találta ki, az eredetileg javasolt időbomba helyett.

Az első időkapszulát az 1939-es New York-i világkiállítás alkalmából ásták el, a másodikat 1964-ben. Az időkapszulákat a Westinghouse Electric Company készítette. Mindkét időkapszula kb. 15 méter mélyen van a new yorki Flushing Meadows Park területén. Helyüket egy 7 tonnás betonkocka jelzi. Azt tervezik, hogy 6939-ben nyitják ki, pontosan 5000 évvel az első kapszula elhelyezésekor.

fotó: 123rf.com

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Lifestyle
Az eggs benedictet sokan elkészítenék néha otthon villásreggelire, de amikor megtudják, hogy például buggyantott tojás kell hozzá, az mindenkinek a kedvét el szokta venni.
Sztárok
ByeAlex nem rejtette véka alá, hogy utálta ezt az állást, és a főnökével sem jött ki túl jó. Már a barátai is tudják róla, hogy van, amikor nem szabad hozzászólni.