8 energiadús módszer, hogy kávé nélkül is fel tudj kelni

Azok közé tartozol, akik alighogy kinyitják a szemüket, máris nyúlnak a kávégép felé egy kis segítségért? Ha szeretnéd megtudni, milyen alternatívák adnak energialöketet a napnak a kávén kívül, akkor olvasd el a cikket!

Kávé nélkül soha...

Ha reggel az első gondolatod a kávé, ha szinte a szemedet sem tudod kinyitni nélküle, ha koffeinmániás vagy, akkor érdemes felvértezned magad néhány kávépótlóval, ha esetleg megpróbálnád a lehetetlent, és nem kávéval, mégis energiadúsan kezdenéd a napot! Lássuk, mi az a 8 dolog, ami segít beindítani reggelünket a kávén kívül is! 

1. Kortizolszint

Az első jó hír, hogy ugyanúgy k-val kezdődik, még ha nem is ávé-val végződik. Ez a kortizol nevü hormon, ami a biológiai koffeined, legalábbis Steven Miller amerikai orvos tanulmánya szerint. Ha akkor iszod a kávét, amikor ez a hormon éppen dolgozik, akkor pont az ellenkezőjét éred el a pörgetési szándékkal bevitt koffeinnel  - vagyis lassan immunissá válhatsz a megszokott kávémennyiségre. Részletek ebben a cikkben!

2. Fel a függönyt!

Ha szívesen használsz redőnyt, rolót, reluxát a besötétítéshez, akkor az első gondolatot a reggeli ébresztő után, hogy beengeded a fényt a szobába. Még jobb, ha nem sötétítesz be mesterségesen, és automatikusan érzékeli a szervezeted reggel, hogy világos van (ha valóban az van reggel, amikor felkelsz). Gondolj bele, jót durmolsz, és csörög a vekker, de még full sötét van, ilyenkor nehezebben tud az ébredésre hangolódni a szervezeted, mert azt hiszi, hogy még este van. Szóval, még mielőtt kimész a konyhába kávéért, fel a függönyökkel!

3. Nyújtózz!

Mint ahogy a reggeli jótékony szokásokról szóló cikkben olvashattad, a nyújtózkodás, a reggeli streching nagyon jó hatással van az alváskor nyugalomban lévő, elgémberedett testedre. Lassan serken a vérkeringés, emelkedik a pulzus, nyúlnak az izmok, bejáratódnak az ízületek, szépen lassan felébred a tested, közben ráadásul mentálisan is rákészülhetsz az előtted álló napra. Ezáltal energetizálhatod a testedet...még a kávé helyett/előtt.

A legjobb alternatívák még hátravannak, szóval lapozz a következő oldalra!

Fotók: forbes.com, pgeveryday.com, stylecaster.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!