5 ok, amiért jó a lékúra

A sötét és hideg időszak beköszöntével több figyelmet kell fordítanunk egészségünk megőrzésére. Ilyenkor a vitaminraktárakat legkönnyebben különféle gyümölcs- és zöldséglevekkel tölthetjük fel, melyek nem csak energiát adnak, de számos más jótékony hatásuk is van!

A depresszió ellen

A sötét, hideg hónapokban a depresszió előbb-utóbb mindenkit utolér egy-egy szürke reggelen. Hangulatunkon sokat javíthatunk egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövisből készült ital ilyenkor igazi csodaszer, mert erősíti az idegrendszert, így a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyhatjuk magunk mögött!

Fogyaszt

A különböző lékúrák a fogyásban is segíthetnek, például az aszaltszilvából készült ital is nagyszerű lehet erre a célra, mivel sokáig fenntartja a gyomor telítettségérzetét, így szabályozza az étvágyat. Igyunk belőle reggel és este, ezzel megkönnyítjük a nehéz ételek vagy a napközben elfogyasztott nassolnivalók megemésztését, de a teljes léböjt idején sem érezzük éhesnek magunkat, ha ilyen finomságokat fogyasztunk.

Fotó: mindbodygreen.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.