Lifestyle

Nemcsak finomak, de szuper egészségesek is: íme 5 csodálatos étel és ital, ami megóvja immunrendszered a hideg hónapokban

Nyakunkon a tél, a hideg időszakban pedig kiemelten fontos ügyelni arra, hogy minél több immunrendszert erősítő élelmiszert és folyadékfélét juttassunk be a szervezetünkbe, hogy ezzel is megelőzzük a betegségeket és támogassuk testünk egészséges működését.

Így óvd meg a szervezetedet a megbetegedéstől

A hideg hónapokban különösen fontos, hogy olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek erősítik az immunrendszert. Az alacsony hőmérséklet és az időjárási változások gyakran növelik a légúti megbetegedések kockázatát, így az erős immunrendszer kulcsfontosságú a fertőzések elleni hatékony védekezésben. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek, például a friss gyümölcsök, zöldségek, bogyós gyümölcsök, és a magas C-vitamin tartalmú élelmiszerek, mint a citrusfélék, segíthetnek fenntartani a szervezet ellenálló képességét. Galériánkban felsorolunk 5 olyan finomságot, amit érdemes minél előbb beépíteni a mindennapi étrendünkbe:

Az eredetileg Kínából származó zöld tea gazdag antioxidánsokban és polifenolos vegyületekben, amelyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Segít stimulálni a testet a mentálisan és fizikailag megterhelő edzés előtt. Nagy mennyiségű katechint tartalmaz, amely természetes antioxidáns, és egyben az egyik legnépszerűbb zsírégető is.
Kattints a további képekért!

Sokáig szeretnél élni, méghozzá egészségesen, fitten és boldogan? Nos, hogy ezt elérd, a tudósok szerint csupán egyetlen ponton kell változtatnod a napi rutinodat illetően.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Blikk

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.