Lifestyle

Ezt az 5 ételt soha ne fogyaszd el a lejárati idő után - súlyos következményekkel számolhatsz, ha mégis így teszel

Néhány ételtípus esetén belefér egy-két nap kitolás, de bizonyos élelmiszerek esetén szigorúan tilos a lejárati idő utáni fogyasztás.

A szavatossági idő nem játék

Veled is előfordult már, hogy kivettél a hűtőből egy zacskó felvágottat, jóízűen elfogyasztottad, majd később rádöbbentél, hogy lejárt szavatosságú terméket ettél meg? 1-2 nap még nem a világ, de bizonyos élelmiszertípusok esetén nem érdemes játszani a lejárati idő utáni elfogyasztással, ugyanis súlyos problémákat is hozhatunk a nyakunkra, ha mégis így teszünk. Pörgesd végig a galériát, mutatjuk, melyek ezek!

Vörös húsok Vannak – leginkább feldolgozott – élelmiszerek, amelyeknél a némileg rugalmasan lehet kezelni a lejárati, illetve szavatossági időt, 1-2 nap, esetleg hét (utóbbi tartós élelmiszerek esetében) még beleférhet. Nem ez a helyzet azonban a vörös húsok esetében. A szupermarketekben csomagolva vásárolt húsok esetében lehetőségünk van lefagyasztani az árut, azonban a hentesnél frissen vásárolt vörös húst érdemes 12 órán belül elfogyasztani. A romlásnak indult vörös hús fogyasztása komoly mérgezés, illetve bakteriális fertőzés okozója lehet, ugyanis a baktériumok jelentős része nem pusztul el hőkezelés hatására.
Kattints a további képekért!

A világjárvány óta mindannyian jobban odafigyelünk a megfelelő higiéniára és a fertőtlenítésre. De van egy tárgy, melyet a legtöbben minden nap használunk, mégsem gondolunk bele, milyen piszkos is lehet valójában. Ez a tárgy pedig bizony a készpénz.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!
Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...