Vörös húsok
Vannak – leginkább feldolgozott – élelmiszerek, amelyeknél a némileg rugalmasan lehet kezelni a lejárati, illetve szavatossági időt, 1-2 nap, esetleg hét (utóbbi tartós élelmiszerek esetében) még beleférhet. Nem ez a helyzet azonban a vörös húsok esetében. A szupermarketekben csomagolva vásárolt húsok esetében lehetőségünk van lefagyasztani az árut, azonban a hentesnél frissen vásárolt vörös húst érdemes 12 órán belül elfogyasztani. A romlásnak indult vörös hús fogyasztása komoly mérgezés, illetve bakteriális fertőzés okozója lehet, ugyanis a baktériumok jelentős része nem pusztul el hőkezelés hatására.
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Vörös húsok
Vannak – leginkább feldolgozott – élelmiszerek, amelyeknél a némileg rugalmasan lehet kezelni a lejárati, illetve szavatossági időt, 1-2 nap, esetleg hét (utóbbi tartós élelmiszerek esetében) még beleférhet. Nem ez a helyzet azonban a vörös húsok esetében. A szupermarketekben csomagolva vásárolt húsok esetében lehetőségünk van lefagyasztani az árut, azonban a hentesnél frissen vásárolt vörös húst érdemes 12 órán belül elfogyasztani. A romlásnak indult vörös hús fogyasztása komoly mérgezés, illetve bakteriális fertőzés okozója lehet, ugyanis a baktériumok jelentős része nem pusztul el hőkezelés hatására.