5 dolog, amit nem tudtál a csomagolt húsokról – Miért jobb, mint a pultos hús?

Amikor húst vásárolsz, általában kétféle módszer közül választhatsz a boltokban. Odamész a pulthoz és kikéred, vagy szétnézel a hűtőben az előre csomagolt húsok között. De miért jobb, inkább az utóbbit választani? Mi a különbség a vákuumos és a védőgázas csomagolás közt?

Miért jó a védőgázas csomagolás?

A védőgáz egy speciális gázkeverék, és bár a „gázkeverék” szó elsőre talán kicsit ijesztően hangzik, valójában nem tartalmaz mást, mint a levegőben található természetes, szagtalan és íztelen összetevőket, egy módosított arányú összetételben (mint például szén-dioxidot, nitrogént vagy oxigént). A speciális csomagolásnak köszönhetően pedig a termékek hosszabb ideig megőrzik frissességüket. A védőgáz jelentősen hozzájárul a higiéniához, mivel gátolja a csíraképződést, viszont nem befolyásolja a hús ízét, és nem jelent egészségügyi kockázatot sem.

Miért jó a vákuumcsomagolás?

A vákuumcsomagolt húsnál a hús közvetlen környezetéből eltávolításra kerül az „atmoszféra”. Míg a védőgázas csomagolásnál a megváltoztatott mennyiségű természetes gázok/összetevők gátolják a csíraképződést, a vákuumos csomagolásnál ezzel szemben ezek teljes hiánya biztosítja azt.

A cikk folytatódik a következő oldalon

csomagolt húsok előnyei

Oldalak

  • 1
  • 2