Kennedy halála előtti utolsó levelét is a szeretőjének írta - fotón az üzenet

JFK szerelmi élete viharos volt. Szerették a nők és viszonozta is az érdeklődésüket - sokszor. Talán nem véletlen, hogy élete utolsó levelét is egy számára kedves hölgynek írta a halála előtt, aki sajnos nem Jackie volt. Az üzenetét végül soha nem küldte el.

Utóirat: szeretlek

1963. november 22. A nap, ami örökre sötét folt marad az Amerikai Egyesült Államok történetében. A Kennedy-gyilkosságot máig számos kérdőjel és rejtély övezi, és ahogy a néhai elnök halálában, úgy életében is titokzatos volt. Köztudott, hogy számos hölgy megfordult JFK ágyában, és időről-időre előkerülnek újabb nevek a szeretői közül. Nemrég például Inga Arvadról, a náci kémnőről írtunk, akihez állítólag a politikus a leginkább kötődött érzelmileg, most pedig egy levélről lesz szó, amelyet John a halála előtt utoljára írt. Az üzenet a The Grunge cikke szerint egy Mary Pinchot Meyer nevű nőnek szólt.

A Per Irish Central 2016-ban árverésre bocsátott egy levelet, amelyet Kennedy írt Mary Pinchot Meyer művésznek, egy családbarátnak, akivel Kennedy - amennyiben lehet hinni a pletykáknak - viszonyt folytatott. JFK 1963-ban írta meg a soha el nem küldött üzenetet, közvetlenül azelőtt, hogy Dallasban megölték volna. Meyer és Kennedy állítólag akkor találkoztak, amikor Kennedy bátyja, Robert eladta a házát a nő egyik barátjának.

Meyer túl sokat tudott?

Meyert 1964-ben meggyilkolták, ekkor sógora, a Washington Post szerkesztője, Benjamin Bradlee tudomást szerzett a nő naplójáról, amely feltehetően részleteket tartalmazott az elnökkel való kapcsolatáról. Amikor Meyer házába ment, hogy megszerezze a naplót, Janes Angelton, a CIA igazgatója már fűrészelte az ajtó zárjait, hogy bejusson. Meyer volt férje, Cord Meyer maga is a CIA tisztviselője volt. Bradlee elvette a naplót, és annak tartalmát soha nem hozták nyilvánosságra; azt gondolják, hogy átadta a CIA-nak, és végül megsemmisült. Meyer halála továbbra is rejtély, amint arról a Smithsonian Magazine is beszámolt. Kétszer lelőtték, miközben sétált Georgetownban. A fiatalabb elkövetőt röviddel ezután letartóztatták, de bizonyítékok hiányában végül felmentették.

Sem a gyilkos fegyverre, sem Mary Pinchot Meyer gyilkosára nem derült fény soha. A Smithsonian Magazine megjegyzi, Meyer halálakor nem volt köztudott, hogy viszonya van Kennedyvel, sem arról, hogy volt férje titkos akciókat hajtott végre a CIA számára. C. David Heymann író később azt állította, hogy miközben Cord Meyer haldokolt, elmondta Heymannnek, hogy "ugyanazok a férfiak, akik megölték John F. Kennedyt", megölték a feleségét. Egy másik író, Leo Danmore azt állította, hogy Meyert valóban egy profi bűnöző, esetleg a CIA-val kapcsolatban álló ember ölte meg, mert "túl sokat tudott".

Lapozz az üzenet tartalmáért!

Oldalak

  • 1
  • 2