4 tévhit az autizmusról, amit sokan elhisznek, pedig nem kellene

Ezeknek az állításoknak semmi igazságtartalmuk nincs, mégis sokan elhiszik őket, így előítéletessé válnak. Ideje rendbe tenni pár alapvető dolgot az autizmussal kapcsolatban.

Tévhitek az autizmusról

Az autizmus nevű spektrumzavar még az orvosok előtt sem teljesen ismert, kiváltó okait például még mindig kutatják. Nem várható el tehát a laikusoktól, hogy az állapottal kapcsolatos információk közül kiszűrjék azt, ami valójában csak egy óriási butaság. Cikkünkben a 4 legnagyobb tévhitet szedtük össze, ami talán segíthet nektek az autizmus pontosabb megértésében.

1. Az autisták nem képesek érzelmekre

Az emberek többsége úgy gondol az autizmussal élőkre, mint valakikre, akik, bár gondolkodnak, reagálnak és cselekszenek, mindezt érzelmek nélkül teszik. Noha az autizmus egy olyan idegi-fejlődési rendellenesség, ami csökkent mértékű társadalmi kapcsolatokban és kommunikációs képességekben nyilvánul meg, a páciensek képesek felismerni mások érzelmeit, illetve a sajátjaikat is, és inkább ahhoz van szükségük segítségre, hogy megtanulják kifejezni azt, amit belül tapasztalnak.

autizmus, mítosz, betegség, jellemzők, tévhitek

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak