Lifestyle

Hallottál már a 4-7-8 légzéstechnikáról? Bármilyen stresszes helyzetből azonnal felold, de szorongás ellen is tökéletes módszer

A 4-7-8 légzéstechnika egy Dr. Andrew Weil által kifejlesztett légzési minta. Alapja egy ősi jógatechnika, a pránajáma, amely segít a gyakorlójának, hogy kontrollt gyakoroljon önmaga felett.

Hogyan működik a 4-7-8 légzéstechnika?

A légzéstechnika célja, hogy a testet a mély relaxáció állapotába hozza. A légzés bizonyos ideig történő visszatartásával járó speciális minták lehetővé teszik a szervezet számára, hogy feltöltse az oxigénraktárakat. A tüdőtől kifelé haladva az olyan technikák, mint a 4-7-8, a szerveknek és a szöveteknek adhatnak egy nagyon szükséges oxigénlöketet.

A relaxációs gyakorlatok segítenek abban is, hogy a testünk újra egyensúlyba kerüljön, és szabályozzák a stresszhelyzetben érzett "harcolj vagy menekülj" válaszreakciót. Ez különösen hasznos, ha szorongás vagy a ma történtek - vagy a holnap - miatti aggodalmak miatt álmatlanságot tapasztalsz. A kavargó gondolatok és aggodalmak megakadályozhatják, hogy jól tudjunk pihenni.

A 4-7-8-as technika arra kényszeríti az elmét és a testet, hogy a légzés szabályozására összpontosítson, ahelyett, hogy az aggodalmait játszaná újra és újra elalvás előtt. Támogatói azt állítják, hogy ez a technika képes megnyugtatni a szapora szívverést, vagy megnyugtatni a feszült idegeket. Dr. Weil még úgy is jellemezte, mint "természetes nyugtatót az idegrendszer számára". A 4-7-8-as légzés támogatói szerint hatása idővel és ismételt gyakorlással egyre erőteljesebbé válik. Azt mondják, hogy eleinte nem annyira nyilvánvaló a hatása. Lehet, hogy az első alkalommal kissé szédülni fogsz, amikor kipróbálod. A 4-7-8-as légzés legalább napi kétszeri gyakorlása egyeseknél nagyobb eredményeket hozhat, mint azoknál, akik csak egyszer gyakorolják.

Lapozz, hogy megtudd, miképp kell helyesen csinálni!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak hirtelen felindulásból kiléphet a munkahelyéről. Napi horoszkóp!
Sztárok
Az üzlet tulajdonosa az ezredforduló környékén fedezte fel magának a 20. századi magyar prózairodalom zsenijét, s rögtön a szívébe zárta a műveit.
Sztárok
2013-ban kötötték össze az életüket, házasságukból három gyermek született.