Lifestyle

3 mondat, ami éppolyan fontos a párkapcsolatban, mint a „szeretlek”

Bátran használjuk ezeket a mondatokat is, hiszen sok esetben akár többet is érnek, mint egy szimpla szeretlek!

Szeretlek

A „szeretlek” szó a legfontosabb kötelék a párkapcsolatban, ez az a szó, ami közelebb hozza egymáshoz a párokat és hosszú távon összetartja őket. A párkapcsolatban nagyon fontos a szeretet kinyilvánítása, azonban, ha azt szeretnénk, hogy párkapcsolatunk kiegyensúlyozott és harmonikus legyen, a „szeretlek” mellett még három mondatnak mindenképpen helye van – állítják a szakértők. Nézzük, melyek ezek!

1. „Bocsánat” Előbb vagy utóbb mindenki követ el hibákat, hiszen az emberek természetében eredendően ott van a tökéletlenség gyökere. Nagyon fontos tudtára adnod a partnerednek azt, hogy megértetted, fájdalmat okoztál neki. Bár nagyon sokunknak nehezére esik ilyenkor kinyilvánítani az érzelmeinket és a sajnálatunkat, egy egyszerű „sajnálom” vagy „bocsánat” szó mindig egy jó kiindulási pont a kapcsolat jobbá tételére. Párterapeuták szerint a hibát elkövetett fél gyakran nem ért egyet azzal, ahogyan a sértett fél felfogja a helyzetet, azt mondva, hogy ezzel ő csak jót akart. Ez a helyzet azonban mindig konfliktusokhoz vezet és a partnerek azon fognak vitatkozni, hogy kinek van igaza, ez pedig semmiképp sem vezet jóra. Éppen ezért ilyen helyzetben mindig nagyon fontos az, hogy bocsánatot kérj. Így megmutathatod a párodnak, hogy bánod azt, hogy megsértetted az érzelmeit, és hogy jóvá szeretnéd tenni a hibádat. Azzal, hogy bocsánatot kérsz, bebizonyíthatod neki, hogy nem szeretnéd tovább mélyíteni a konfliktust, hanem jóvá szeretnéd tenni a helyzetet.
Kattints a további képekért!

Talán fel sem tűnik, de előfordulhat, hogy te is rendszeresen használod ezeket a kifejezéseket.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Legjobb barátodnak is felteheted ezt az egyszerű, de annál trükkösebb kérdést, amiből könnyedén kiderítheted, vajon mennyire ismernek jól téged a hozzád legközelebb állók.
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.