Lifestyle

Ez a 3 gyümölcs segíthet visszafordítani a covid miatti szaglásvesztést

A legfrissebb kutatási eredmények alapján három gyümölcs is van, amely segíthet visszaszerezni a covidon átesett betegek szaglását.

Post-covid tünetek

Kétségkívül a legfurcsább betegség okozta tünet, amivel valaha találkoztunk, az a szaglásvesztés. A covid megjelenése óta rengeteg ember megtapasztalta ezt a különleges "élményt": a kutatások szerint hét emberből hat elveszítette a szagérzékelését a betegség alatt. Ez a legtöbb esetben ideiglenes, ám sajnos sokan vannak, kb. 25%-uk, akiknek még hónapok múlva sem száz százalékos ez az érzékük - írja az in.hu. Számos intenzív kutatás zajlik a post-covid tünetekkel, köztük a szaglásvesztéssel kapcsolatban, és bár hivatalos gyógymód még nincs, néhány ígéretes eredmény már született. Többek közt azt is megfigyelték, hogy az alábbi három gyümölcs rendszeres fogyasztása segít visszahívni az illatokat.

Kattints a galériára, mutatjuk melyek ezek!

Szőlő - A portugál Sogrape pincészet az aveiroi egyetemmel közösen dobta piacra „covidgyógyító" készletét, ami különböző illatmintákat tartalmaz: rozmaring, oregánó, gyömbér és mandarinhéj és a helyi Touriga Nacional szőlőfajta porított törkölye is a szagolandók közé került. A készlettel az emberek szagmemóriáját akarják aktiválni, és a kellő "gyakorlás" után ez a szaglás visszanyeréséhez vezethet.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Rengeteg lakberendezési tárgy közül választhatsz, hogy feldobd az otthonod, ezért fontos tudni, hogy mely stílusokat érdemes elkerülni.
Fashion&Beauty
Irina Shayk egy nagyon különleges összeállításban jelent meg a vörös szőnyegen a minap.
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!