Lifestyle

Ez a 3 gyümölcs segíthet visszafordítani a covid miatti szaglásvesztést

A legfrissebb kutatási eredmények alapján három gyümölcs is van, amely segíthet visszaszerezni a covidon átesett betegek szaglását.

Post-covid tünetek

Kétségkívül a legfurcsább betegség okozta tünet, amivel valaha találkoztunk, az a szaglásvesztés. A covid megjelenése óta rengeteg ember megtapasztalta ezt a különleges "élményt": a kutatások szerint hét emberből hat elveszítette a szagérzékelését a betegség alatt. Ez a legtöbb esetben ideiglenes, ám sajnos sokan vannak, kb. 25%-uk, akiknek még hónapok múlva sem száz százalékos ez az érzékük - írja az in.hu. Számos intenzív kutatás zajlik a post-covid tünetekkel, köztük a szaglásvesztéssel kapcsolatban, és bár hivatalos gyógymód még nincs, néhány ígéretes eredmény már született. Többek közt azt is megfigyelték, hogy az alábbi három gyümölcs rendszeres fogyasztása segít visszahívni az illatokat.

Kattints a galériára, mutatjuk melyek ezek!

Szőlő - A portugál Sogrape pincészet az aveiroi egyetemmel közösen dobta piacra „covidgyógyító" készletét, ami különböző illatmintákat tartalmaz: rozmaring, oregánó, gyömbér és mandarinhéj és a helyi Touriga Nacional szőlőfajta porított törkölye is a szagolandók közé került. A készlettel az emberek szagmemóriáját akarják aktiválni, és a kellő "gyakorlás" után ez a szaglás visszanyeréséhez vezethet.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A 2023-as esztendő a vízi Nyúl éve volt a kínai horoszkóp szerint, 2024 viszont a Fa Sárkány esztendője lesz, és bizony nagy változásra számíthat az összes állatövi jegy.
Sztárok
Az akkor még hercegi rangban szolgáló Károly élete talán legborzasztóbb pillanatait élte át.
Utazás
November végén fehérbe öltözött az ország, és úgy tűnik, a havazás mértéke december első felében sem fog csökkenni.