Lifestyle

Ez a növény igazi csodaszer - de ha így használod akár mérgező is lehet

Az egyik legősibb gyógynövényünk, amit rengeteg betegség esetében használhatunk alternatív gyógymódként – viszont érdemes vele vigyáznunk.

Aloe Vera

Ezt a féltrópusi növényt többnyire kozmetikában használjuk, de számtalan olyan gyógyító hatása van, amiért érdemes több figyelmet szentelnünk neki. Főleg a gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt örvend hatalmas népszerűségnek, de ezenkívül gombaölő és antibiotikus hatása miatt is használhatjuk. Ehhez főleg a növény belső gélszerű részét érdemes alkalmaznunk. Ma már szerencsére sok gyógyhatású krémben is megtaláljuk összetevőként az aloe verát, így könnyedén hozzájuthatunk akár a gyógynövényes üzletekben vagy a boltok polcain is.

Sejtnövekedést serkentő

Az egyik talán kevésbé ismert jótékony hatása, hogy serkenti a szervezetünkben a sejtnövekedést. Ráadásul az aloe vera hatóanyagai még a víznél is sokkal jobban képesek felszívódni, így a szövetek egészen mély rétegéig is képes eljutni és kifejteni a gyógyító hatását. Az aloe verát szerencsére nem csak boltokból tudjuk beszerezni, hanem akár otthon is nevelhető, így mindig hozzájuthatunk szükség esetén a növény értékes részeihez. Főleg leveleit érdemes felhasználnunk, ugyanis ebben található az értékes gélszerű anyag.

Méregtelenítő hatás

Az aloe vera segít a szervezetünk méregtelenítésében, főleg az anyagcserénket gyorsítja, de a felszívódást is segít normalizálni. Emellett magas vitamintartalma miatt az immunrendszerünket is erősíti, ami így az őszi időszakban kifejezetten hasznos tulajdonság, hogy megelőzhessük a különféle megfázásos megbetegedéseket.

mérgező, növény, csodaszer, aloe vera

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Radics Gigitől már megszokhattuk, hogy bámulatos hangjával pillanatok alatt mindenki szemébe könnyeket csal – nem volt ez másképp a 2023-as Inspiráló Nők Estjén sem, melyről az énekesnő részletesen...
Fashion&Beauty
Az Inspiráló Nők Estjén rengeteg sztár részt vett, köztük Tóth Gabi is, aki nemcsak vendég volt, de elő is adta legújabb dalát.
Sztárok
Az Oscar-díjas amerikai színésznő ritkán engedi közel magához a nyilvánosságot, most azonban imádnivaló fotót osztott meg elbűvölő csemetéiről.