Lifestyle

Ez a növény igazi csodaszer - de ha így használod akár mérgező is lehet

Az egyik legősibb gyógynövényünk, amit rengeteg betegség esetében használhatunk alternatív gyógymódként – viszont érdemes vele vigyáznunk.

Aloe Vera

Ezt a féltrópusi növényt többnyire kozmetikában használjuk, de számtalan olyan gyógyító hatása van, amiért érdemes több figyelmet szentelnünk neki. Főleg a gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt örvend hatalmas népszerűségnek, de ezenkívül gombaölő és antibiotikus hatása miatt is használhatjuk. Ehhez főleg a növény belső gélszerű részét érdemes alkalmaznunk. Ma már szerencsére sok gyógyhatású krémben is megtaláljuk összetevőként az aloe verát, így könnyedén hozzájuthatunk akár a gyógynövényes üzletekben vagy a boltok polcain is.

Sejtnövekedést serkentő

Az egyik talán kevésbé ismert jótékony hatása, hogy serkenti a szervezetünkben a sejtnövekedést. Ráadásul az aloe vera hatóanyagai még a víznél is sokkal jobban képesek felszívódni, így a szövetek egészen mély rétegéig is képes eljutni és kifejteni a gyógyító hatását. Az aloe verát szerencsére nem csak boltokból tudjuk beszerezni, hanem akár otthon is nevelhető, így mindig hozzájuthatunk szükség esetén a növény értékes részeihez. Főleg leveleit érdemes felhasználnunk, ugyanis ebben található az értékes gélszerű anyag.

Méregtelenítő hatás

Az aloe vera segít a szervezetünk méregtelenítésében, főleg az anyagcserénket gyorsítja, de a felszívódást is segít normalizálni. Emellett magas vitamintartalma miatt az immunrendszerünket is erősíti, ami így az őszi időszakban kifejezetten hasznos tulajdonság, hogy megelőzhessük a különféle megfázásos megbetegedéseket.

mérgező, növény, csodaszer, aloe vera

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.