Nassoljunk bátran! Így hat a csokoládé a szervezetünkre

Sokan csábító, gonosz démonként gondolnak a csokoládéra, amely annyira finom, hogy még diéta alatt is képesek vagyunk bűnözni vele. A kutatások azonban kiderítették, hogy a csokifogyasztásnak igenis vannak pozitív hatásai is.

Javítja az egészségünket

Már tudományosan is kimutatták, hogy a minőségi csokoládé csökkenti a vérnyomást, valamint javítja az agyműködést. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ezért a vércukorszintünkre is jótékony hatást gyakorol.

Kakaó

Természetesen a csokoládé legfontosabb összetevője a kakaó. Szerencsések vagyunk, ha szeretjük a kissé kesernyés, legalább 70%-os kakaótartalmú változatot, hiszen ez a legegészségesebb mind közül. A kakaó magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segít a fiatalságunk megőrzésében, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, és köztudottan hangulatjavító hatása is van.

Fotó: blog.inspirionllc.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Az utóbbi évtizedekben egyre több bizonyíték mutat rá, hogy a környezetünkben található vegyi anyagok, az úgynevezett endokrin környezetszennyezők, komolyan veszélyeztetik testünk hormonális...
Egészség
Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok - erről beszélgetett Áder János volt államfő Kurucz Kornélia biológussal, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusával a...
Egészség
Ahogyan a Mirror is írja, van egy olyan állapot, melynek komoly egészségügyi következményei is lehetnek, márpedig sajnálatos módon rengeteg ember tapasztalja meg ezt a dolgot élete során.