Kakaós tejberizs

A tejberizst egyszerűen nem lehet elrontani. Gyermekkorunk egyik kedvenc ételét pillanatok alatt a tányérunkra varázsolhatjuk, a tetejére pedig csak egy kis kakaót kell szórnunk.

Hozzávalók

  • 10-15 dkg rizs
  • 6-7 dl tej
  • 2 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1-2 teáskanál kakaó

Elkészítés

A rizst egy kicsit mossuk át, majd szórjuk a forrásban lévő vízbe. Ha magába szívta a nedvességet, adjuk hozzá a tejet, a vaníliás cukrot és a cukrot. 10-15 percig főzzük, néha kavarjuk meg közben. Ha teljesen elfőtte a tejet, zárjuk el alatta a gázt és hagyjuk még egy kicsit duzzadni. Ezt követően tálalhatjuk. Amint kiszedtük a tányérra az adagot, szórjuk meg kakaóval és máris fogyaszthatjuk.

Ezt is ajánljuk: Nutellás-kakaós macaron - Katt ide!

Fotó: theoscreativecorner.blogspot.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Az utóbbi évtizedekben egyre több bizonyíték mutat rá, hogy a környezetünkben található vegyi anyagok, az úgynevezett endokrin környezetszennyezők, komolyan veszélyeztetik testünk hormonális...
Egészség
Járványokat is okozhatnak a már megjelent új szúnyogfajok - erről beszélgetett Áder János volt államfő Kurucz Kornélia biológussal, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusával a...
Egészség
Ahogyan a Mirror is írja, van egy olyan állapot, melynek komoly egészségügyi következményei is lehetnek, márpedig sajnálatos módon rengeteg ember tapasztalja meg ezt a dolgot élete során.