Kakaós csiga

A kakaós csiga a legkedveltebb péksütemény, így nincs olyan bolt, ahol hiányozna az árukészletből. Ennek ellenére érdemes otthon elkészíteni, hiszen sokkal finomabb lesz, mint a gyári.

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • egy csipet só
  • 5 evőkanál cukor
  • tej
  • 60 dkg liszt

A töltelékhez

  • 7 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg sütőmargarin

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd jól dolgozzuk össze a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Ezután pedig adjuk hozzá az olajat is. Egy kilisztezett tálban hagyjuk a duplájára kelni, majd lisztes munkalapon kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Ezután locsoljuk meg az olvasztott margarin felével, szórjuk meg a porcukros kakaóval, és sodorjuk bejgli formájúra. Éles késsel vágjuk másfél ujjnyi vastag szeletekre, majd a csigákat tegyük egy margarinnal kikent tepsibe. Végül öntözzük meg a maradék sütőmargarinnal, és tegyük be a sütőbe. Ha kész, akkor vegyük ki, hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.

Ezt is ajánljuk: Kakaós muffin - Katt ide!

Fotó: kulinarischeswunderland.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Hét különbséget kell felfedezned a két, első látásra tökéletesen egyforma ábra között.
Lifestyle
A modern technikának köszönhetően ma már elegendő egy gombnyomás, és máris a kívánt hőmérsékletűre varázsolhatjuk a szobánkat. De miért kellene elfeledkeznünk a légkondicionálás ősi, természetes...
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.