Nutellás-kakaós macaron

Ma, március 20-án van a Macaron napja, így ezzel az isteni nutellás-kakaós macaron recepttel szeretnénk kedveskedni! Ünnepeljünk macaronnal!

Hozzávalók kb. 30 darabhoz

  • 120 g darált mandula
  • 200 g porcukor
  • 20 g kakaópor
  • 3 tojásfehérje
  • 30 g kristálycukor
  • citromlé
  • 60 g nutella
  • 60 g étcsokoládé
  • 160 ml tejszín

Elkészítés

A darált mandulát keverjük össze a porcukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjét egy kevés citromlével verjük kemény habbá, közben óvatosan adjuk hozzá a kristálycukrot. Akkor lesz tökéletes, amikor szép habos az állaga. Ezután óvatosan adjuk hozzá a mandulás keveréket, és addig kevergessük, amíg szép csillogó nem lesz a tészta.

Ezután tegyük bele a tésztát egy habzsákba, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk több kisebb adagot (nagyobb méretű pöttyöket). Ha megtelt a tepsi, akkor párszor ütögessük hozzá a munkalaphoz, hogy kijöjjön a levegő. A sütiket 30-60 percig hagyjuk száradni, majd 175 fokon süssük 14 percig.

A macaron töltelékéhez egy picit melegítsük meg a mikróban a tejszínt. A nutellát és a csokoládét keverjük hozzá, amíg egy sima, csomómentes masszát nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a kekszek felére, és végül tegyük rá a kekszek másik felét. Ezzel el is készült a nutellás-kakaós macaron.

Ezt is ajánljuk: Így bolondítsd meg a kakaód - 4 fantasztikus recept - Katt ide!

Fotó: travel4taste.com; Leadkép: lethallydelicious.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...