Nutellás-kakaós macaron
Ma, március 20-án van a Macaron napja, így ezzel az isteni nutellás-kakaós macaron recepttel szeretnénk kedveskedni! Ünnepeljünk macaronnal!
Hozzávalók kb. 30 darabhoz
- 120 g darált mandula
- 200 g porcukor
- 20 g kakaópor
- 3 tojásfehérje
- 30 g kristálycukor
- citromlé
- 60 g nutella
- 60 g étcsokoládé
- 160 ml tejszín
Elkészítés
A darált mandulát keverjük össze a porcukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjét egy kevés citromlével verjük kemény habbá, közben óvatosan adjuk hozzá a kristálycukrot. Akkor lesz tökéletes, amikor szép habos az állaga. Ezután óvatosan adjuk hozzá a mandulás keveréket, és addig kevergessük, amíg szép csillogó nem lesz a tészta.
Ezután tegyük bele a tésztát egy habzsákba, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjunk több kisebb adagot (nagyobb méretű pöttyöket). Ha megtelt a tepsi, akkor párszor ütögessük hozzá a munkalaphoz, hogy kijöjjön a levegő. A sütiket 30-60 percig hagyjuk száradni, majd 175 fokon süssük 14 percig.
A macaron töltelékéhez egy picit melegítsük meg a mikróban a tejszínt. A nutellát és a csokoládét keverjük hozzá, amíg egy sima, csomómentes masszát nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük rá a kekszek felére, és végül tegyük rá a kekszek másik felét. Ezzel el is készült a nutellás-kakaós macaron.
Ezt is ajánljuk: Így bolondítsd meg a kakaód - 4 fantasztikus recept - Katt ide!