Kakaós csiga

A kakaós csiga a legkedveltebb péksütemény, így nincs olyan bolt, ahol hiányozna az árukészletből. Ennek ellenére érdemes otthon elkészíteni, hiszen sokkal finomabb lesz, mint a gyári.

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • egy csipet só
  • 5 evőkanál cukor
  • tej
  • 60 dkg liszt

A töltelékhez

  • 7 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg sütőmargarin

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel a cukros tejben, majd jól dolgozzuk össze a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Ezután pedig adjuk hozzá az olajat is. Egy kilisztezett tálban hagyjuk a duplájára kelni, majd lisztes munkalapon kb. ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Ezután locsoljuk meg az olvasztott margarin felével, szórjuk meg a porcukros kakaóval, és sodorjuk bejgli formájúra. Éles késsel vágjuk másfél ujjnyi vastag szeletekre, majd a csigákat tegyük egy margarinnal kikent tepsibe. Végül öntözzük meg a maradék sütőmargarinnal, és tegyük be a sütőbe. Ha kész, akkor vegyük ki, hagyjuk kihűlni és szórjuk meg porcukorral.

Ezt is ajánljuk: Kakaós muffin - Katt ide!

Fotó: kulinarischeswunderland.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...