Inspiráló nők

Te mitől indulsz be? A szerkesztőség kedvenc inspiráló zenéi

Talán nem újdonság, hogy a zenének különleges hatása van az emberi szervezetre, a zeneterápiát például széles körben alkalmazzák. Nem kellenek hozzá azonban laboratóriumi körülmények, hogy ezt mi is érezzük magunkon. Összegyűjtöttük, milyen dalok inspirálják a Femcafe szerkesztőségének tagjait.

Lehet, hogy már te is észrevetted, ha rossz a kedved, a rádió mintha csak szomorú dalokat játszana, míg amikor szerelmes vagy, mintha minden dalszöveg kettőtökről szólna.

És persze ne felejstük el a Bridget Jones naplójának első, ikonikus jelenetét sem, amely remekül ötvözi ezt a két állapotot.

Szerencsére a zene arra is jó, hogy kirángasson minket a gödörből; felvidít, ha rossz passzban vagyunk és abban is segít, hogy kitomboljuk magunkat, ha már túl nagy bennünk a feszültség. Íme a szerkesztőség tagjainak kedvenc inspiráló számai, reméljük, ti is találtok köztük olyat, ami lendületet ad a naphoz!

Timi: Linkin Park - Waiting For The End

„Azt hiszem a világ egy sokkal jobb és boldogabb hely lenne, ha mindenki csak Linkin Parkot hallgatna. Chester Bennington egy zseni és pont. Azt hiszem ezzel meg is győztelek titeket, hogy hallgassatok Linkin Parkot. Szóval hajrá!”

Andi: The Apache Relay - Power Hungry Animals

"Az egyik kedvenc filmem zárójelenetének a zenéjét választottam (egyébként a filmet is ajánlom, Az első igazi nyár a címe, és sokkal tartalmasabb, mint a cím sugallná). Minden egyes alkalommal egészen katartikus élmény meghallgatni, számomra ez a zene a szabadságról, a boldogságról és önmagunk feltétel nélküli szeretetéről szól."

Oldalak

Inspiráló nők
Lifestyle
Gondoltad volna, hogy a tésztafőzés folyamatát simán felgyorsíthatod, és ehhez csupán egy apróságon kell változtatnod a bevett rutinodban? Nos, cikkünkben most elárulhatod, mi a szupergyors...
Fashion&Beauty
Lara Flynn Boyle fontos szerepet játszott a nyolcvanas évek kultsorozatában, a legendás Twin Peaksben, és a Men in Blackben is feltűnt, később azonban már inkább hátborzongató fizikai átalakulása, és...
Utazás
A korábban Amazon néven ismert hajó már első útján balszerencsésnek bizonyult, hiszen életét vesztette a kapitány. 1867-ben zátonyra futott, de új tulajdonosai megjavíttatták, és Mary Celeste néven...