Inspiráló nők

Neked is kell egy kis áramszünet: Így kapcsolj ki, ha dolgozó anya vagy

Sikeres vagy a munkádban, emellett azonban anyaként sem akarsz kudarcot vallani? Semmi gond nincs azzal, ha néha úgy érzed, nincs erőd mindenhol megfelelni. Íme 4 tanács, mit tegyél akkor, ha már nem bírod a hajtást!

Ha időnként tele a hócipőd

Anyaként és keményen dolgozó nőként bizony sokszor elfáradunk az egész napos rohanásban. Lemerülnek a tartalékaink, kilátástalannak látjuk a helyzetet és úgy érezzük, hogy véget nem érő feladatok, megoldandó helyzetek tornyosulnak előttünk.

Ezzel nagyon sokan vagyunk így. Mondjam azt, hogy természetes? Ám vannak figyelmeztető jelek, amiket nem szabad a szőnyeg alá söpörni, mert egy idő után fellázad a szervezeted:

  • beszűkül az érdeklődésed
  • nem veszed észre magad körül a szép dolgokat, a lelket melengető pillanatokat
  • folyton rohansz, semmire nem jut elég időd
  • nem mosolyogsz
  • nem figyelsz magadra, az érzéseidre, a szükségleteidre, nem ismersz magadra
  • nem jól alszol, fáradtan ébredsz
  • falsz, vagy alig van étvágyad
  • olyan vagy, mint egy gép - teljesíted az elvárt és kitűzött feladatokat

Legyen stratégiád!

Ha a felsorolt tünetek közül néhány már egy ideje jelen van az életedben, és egyre ingerültebb, boldogtalanabb vagy, akkor ideje a tettek mezejére lépni, és tudatosan változtatni.

Életünk során egyre jobban megismerjük magunkat is. Tudjuk, mi dühít fel, mi tesz boldoggá, jó esetben még azt is meg tudjuk fogalmazni, hogy mire vágyunk. Én ezt hívom egyéni stratégiának. Tisztában vagyok vele, mivel tudom a bennem felgyülemlett feszültséget, frusztrációt levezetni, mitől tudok feltöltődni. Ezekhez a jól bevált eszközökhöz, módszerekhez bármikor tudunk nyúlni. Rajtunk múlik, hogy melyiket húzzuk elő a kalapból. Akár a komfortzónánkból is kiléphetünk.

Ahány félék vagyunk, annyiféle stratégiánk lehet. Nincs recept, csak ötletek, tanácsok lehetnek. Próbálj ki több módszert, előbb-utóbb megtalálod a neked megfelelő kikapcsolódást.

Fotó: elsol.com.a

Oldalak

Inspiráló nők
Utazás
A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.
Lifestyle
Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!