Minden kislány rá akar hasonlítani - Így élt az örökké bájos Audrey Hepburn

Kevesen tudják, hogy a csillogás mögött Audrey Hepburn életútja tele volt buktatókkal. Háború, botrányok és bukott kapcsolatok övezték az útját az ikonná válásig. Ám ez az inspiráló színésznő még a legviharosabb napokon is képes volt megőrizni természetes báját és eleganciáját.

A háború évei

Az előkelő családba született Audrey élete kívülről fényűzőnek tűnhetett, hiszen Anglia és Hollandia legelőkelőbb magániskoláiba járhatott. Azonban ezt a csillogást hamar beárnyékolta, hogy édesapja elhagyta őket, majd nem sokkal később a II. világháború sanyargatta a fiatal lányt és családját. A megszállás alatt nekik is be kellett zárkózniuk, nem volt fűtésük és éheztek, ahogy akkoriban nagyon sokan. Audrey ebben az időszakban különböző egészségügyi problémáktól is szenvedett, később úgy nyilatkozott erről, hogy leginkább az terelte el a figyelmét, ha begubózhatott az ágyába és olvashatott.

A II. világháború után Audrey édesanyjával Londonba költözött. Eleinte modellkedéssel kereste a kenyerét, vékony alkata és balett-táncos múltja különösen alkalmassá tette erre szakmára. A sors fintora, hogy bármennyire is szerette volna, magassága miatt nem válhatott belőle hivatásos táncos. Ennek ellenére 1951-ben első filmszerepe során egy balerinát alakított. Az áttörés pedig nem váratott sokat magára.

Fotó: Breakfastwithaudrey.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!