Inspiráló nők

Ne túlórázz és sikeres leszel - Így oszd be az időd a munka és a magánélet között

A sikeres emberek egyik titka, hogy remekül gazdálkodnak az idővel. Ha úgy érzed, folyton kapkodsz és soha nem éred utol magad, de mindenképp szeretnél ezen változtatni, olvasd el cikkünket, amiben adunk néhány hasznos tippet!

1. Időben tegyük le a munkát!

Könnyebb mondani, mint betartani, mégis érdemes erre odafigyelni, hiszen a magánéletünk ugyanolyan fontos, mint bármely munka. Ha rugalmas időbeosztásban dolgozunk, és mellette családunk van, érdemes korábban eljönni az irodából, hogy el tudjunk menni például a gyermekeink sportversenyére és esetleg utána folytatni a munkát. Rövidítsük le a megbeszéléseket, rögtön az elején térjünk a tárgyra, és mindig tartsuk magunkat pontos menetrendhez, hogy véletlenül se fordulhasson elő csúszás. Egy órával a munkavégzés előtt ellenőrizzük, mi az, amit elvégeztünk aznap és mi az, ami még hátravan. Gondoljunk arra, hogy időben letesszük a munkát és másnapig nem is foglalkozunk már vele.

2. Gondoljuk át a hétvégét!

Normális esetben péntek estétől vasárnap estéig egyáltalán nem kellene a munkával foglalkoznunk, ám ez sajnos nem mindig történik így a gyakorlatban. Egy felmérés szerint szombaton a nők 40 százaléka, míg vasárnap 50 százaléka szokott dolgozni. Persze ennek is megvannak a maga előnyei. Ha például szombaton 5 órát töltünk munkával, akkor az azt követő héten minden egyes nap egy órával kevesebbet dolgozhatunk, feltéve, ha rugalmas időbeosztásban dolgozunk. Ennek ellenére a szervezetünknek legalább 24 órára van szüksége, hogy feltöltődjön és kikapcsoljon, csak így lehet kevésbé stresszes a következő hetünk.

3. Ne stresszeljünk a családi vacsorákon!

Mindannyian érezzük magunkon a nyomást, hogy egy hosszú munkanap után még a családra is tudjunk időt szánni. Természetes, ha nem mindennap sikerül összehozni egy nagy családi vacsorát, és már az is nagy eredmény, ha kétszer-háromszor együtt tudunk asztalhoz ülni. Nagyon sok elfoglalt családanya inkább arra ügyel, hogy a reggelt tudja együtt tölteni a család, így már egy nehezebb nap is jobban indul. Ha még nincs gyermekünk, ügyeljünk rá, hogy legyen időnk a párunkra is, ha például a közelben dolgozik, érdemes néha egy-egy közös ebédet beiktatni, vagy együtt reggelizni.

Fotó: weighyourmind.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Inspiráló nők
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.