Vadonatúj kávéfőzőket mutatott be az ausztrál márka

A világ egyik vezető barista kávégépgyártója, a Sage több újdonságot is bemutatott a kávérajongók számára. A the Barista Touch Impress – with Cold Extraction egy olyan újdonság, amit már kávészakmai körökben is nagy várakozásokkal emlegettek. A the Oracle Dual Boiler pedig minden eddiginél precízebbé teszi a kávékészítést, mivel nagyobb figyelmet fordít a megfelelő extrakciós eljárásokra. A the Luxe Brewer Thermal pedig egy csepegtetős kávéfőző, mely egyetlen gombnyomással készíti el a tökéletes szűrt kávét.
Hideg kávéfőzés az egészség jegyében
A Sage the Barista Touch Impress – with Cold Extraction (SES882BSS) egyik fontos jellemzője, hogy hideg extrakcióra is képes. „Ha valaki szereti a hidegen főzött kávé alacsony savasságát, édeskés, lágy ízét, akkor a kávégép hidegfőzési funkciója különösen nagy szolgálatot tehet. A hidegen főzött kávé hosszú ideig alacsony hőmérsékleten áztatva tudja a lehető legnagyobb mértékben megőrizni a szemes kávé ízanyagait” – hívta fel a figyelmet Fazekas Imre, a Sage termékmenedzsere. Hozzátette: a hidegen főzött kávé több tápanyagot, például antioxidánst képes megtartani a kávébabban, így azok számára akik az egészséges táplálkozást részesítik előnyben, a hidegen főzött kávé jobb választás lehet.
Az új Sage the Barista Touch Impress – with Cold Extraction nagy méretű, színes, intuitív kijelzővel rendelkezik, melynek köszönhetően könnyedén válogathatnak a felhasználók a különféle kávéprogramok között. A hideg eszpresszó kiválasztása után a kávégép lépésről-lépésre végig vezeti a felhasználót a kávékészítésen, hogy az ízélmény lebilincselően izgalmas legyen. A kávégép az olyan, már jól ismert jellemzőkkel büszkélkedhet, mint például a ThermoJet fűtőrendszer, amely 32 százalékkal hatékonyabb működést kínál az előző változatokhoz képest. A Cold Brew kevesebb mint 3 perc alatt, a krémes Cold Espresso pedig alig 2 perc alatt készül el, így számtalan finom hideg kávé receptet készíthetünk vele.
Kiváló ízélmény
A másik újdonság, a the Oracle Dual Boiler (SES995), amely hatékonyabb feldolgozási eljárással és fejlett érzékelőkkel büszkélkedhet. A hűsítő kávéitalok mellett készíthető tökéletes cremával rendelkező eszpresszó, valamint hibátlan textúrájú, mikrobuborékos tejhab. Az új szabályozó rendszer folyamatosan figyelemmel követi az egyes adagokat annak érdekében, hogy ne legyen túlzott vagy elégtelen kávéextrakció és automatikusan szabályozza az őrlési folyamatokat a megfelelő ízélmény érdekében.
„A Sage új kávéfőzőit teljes mértékben a harmadik hullámos kávékészítési trend elvárásainak megfelelően alkották meg. Ebben a kávé már, mint kézműves termék jut főszerephez és fokozott figyelem hárul a kávébab származási helyére, pörkölési profiljára, ízjegyeire, valamint a fenntarthatóságra” – hangsúlyozta Fazekas Imre. Hozzátette: a két készülék, valamint a csepegtetős kávéfőző hamarosan megvásárolható a Sage partnereinél.




























