Home&Design

Más hangulatra vágysz otthon? Kezdd a falakkal - íme a legnépszerűbb tapéta színek és minták

A tapéták ma már elképesztően sokfélék és sokszínűek lehetnek, a határ tényleg a csillagos ég! Sokszor azonban éppen a bőség zavarában nem tudunk dönteni. Ilyenkor érdemes figyelembe vennünk a trendeket is, ám csak miután meghatároztuk a tapétázandó helyiség stílusát, szemügyre vettük annak elrendezését, méretét, fényviszonyait. Ha még így sem született meg a döntés, akkor szemezgessünk a leginkább közkedvelt modellekből! Mutatjuk, mik most a legnépszerűbb tapéták, és a még mindig érvényben lévő tapéta trendek!

A legnépszerűbb tapéták

Cikkünkben most összeszedtük a 3 legtrendibb, legnépszerűbb tapéta mintát otthonotok vagy akár az irodátok, üzletetek falainak dekorálásához. A nagy klasszikusok mellett - mint a virágok, a csíkok vagy a pettyek - időről időre megjelennek új minták, új kedvencek, melyekből ismét örökzöldek válhatnak - szinte szó szerint...

1. Az ezerarcú botanikus minta még mindig az élen - csak immár szolidabb változatban

Egy apróbb mintás botanikus tapéta segítségével finom és meghitt összhatást érhetsz el. Kombináld természetes anyagokkal, mint a len, a fa vagy a rattan. A botanikus, levél mintás tapéták - hasonlóan a többi természetes mintához - nyugalmat és meghittséget árasztanak, még akkor is, ha bujább, sűrűbb, vagy látványosabb a minta. Legyenek akár pálmák, vagy másfajta levelek, páfrányok, indák, bármi - a botanikus mintájú tapéták egyedi és izgalmas hangulatot kölcsönöznek élettereidnek. Választhatod a nagyobb léptékű, óriás levélmintákat továbbra is, de ha meghittebb, nyugodtabb, csendesebb hatásra vágysz, akkor a kisebb léptékű, apró mintás botanikus tapéták mellett érdemes letenned a voksod.

botanikus levél minta tapéta

2. Szürke tapéták - a legnyerőbb háttér színes bútorokhoz, kiegészítőkhöz

Hasonlóan, a bézs tapétákhoz, a szürke tapéták is egy kiváló semleges alapot képeznek, csak ezúttal hideg összhatást érhetünk el a falakon - szemben a bézs meleg árnyalatával. Mindkét semleges alapszínű háttér nagyon jól kiegészíthető élénk, vidám színekkel, avagy sötét és világos kontrasztban lévő tónusokkal. Sőt mind a bézs, mind pedig a szürke tapéták jó alapját képezhetik egy manapság szintén nagyon trendi monokróm dizájn kialakításának, pontosan azért, mert saját karakterrel nem rendelkeznek, így tulajdonképpen bármivel jól harmonizálnak, bármivel feldobhatók és kiegészíthetők. Egy szürke tapéta olyan a lakberendezésben, mint a ruhatárunkba az a bizonyos kis fekete ruha: csak a hozzá rendelt kiegészítőkön múlik, hogy éppen milyen összhatást, milyen stílust, milyen hangulatot teremtesz meg vele!

szürke fehér levél tapéta

3. Tapéták geometrikus vagy 3D mintával

Akár a kétdimenziós, akár a térhatású 3D tapéta minták közül is kerüljön ki számodra az igazi, az biztos, hogy a geometrikus mintás tapéták még sokáig az élvonalat erősítik, hiszen egyszerre kölcsönöznek modern és játékos, fiatalos hangulatot a helyiségben, ráadásul ez az a tapéta minta, mellyel fiúk és lányok, férfiak is nők is egyaránt tudnak azonosulni. Ha a színt és a minta léptékét is jól eltaláljátok, és a tapéta minták árnyalatait hozzá igazítjátok a berendezés színeihez, a helyiség fényviszonyaihoz és méreteihez - akkor nyert ügyetek lesz: a geometrikus mintás tapétát hosszú éveken át szeretni fogjátok…

geometrikus 3D minta tapétán

Válasszuk bármelyik itt bemutatott tapéta színt vagy mintát – vagy valami egészen más, sajátos elképzelést: a 100%-os elégedettségi garanciával büszkélkedő Tapétabolt Budapest üzletében kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre.

Lead fotó, fotók: Tapétatrend

Oldalak

Home&Design
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.