Home&Design

Nyereménylakásból álomotthon – élettel töltött terek és praktikus megoldások

Nyertes lakóját várja a Somfa Liget lakópark penthouse-jellegű lakása. Az új tulajdonosnak a konyha miatt sem kell aggódnia, hiszen ajándékként egy ötmillió forint értékű beépített, gépesített konyhát is kap, a lakás berendezéséhez pedig az Architres Studio tervei adnak ötleteket.

Nappali és konyha

A fővárosi újépítésű ingatlan két hálószobával, amerikai konyhás nappalival és egy közel 90 négyzetméteres tetőterasszal várja nyertesét. A lakás fő színtere az amerikai konyhás nappali, ahol előtér egy kicsit kibővül, mert a konyha elrendezése miatt kialakul egy folyosó, ami már a lakás és a közösségi tér része, de mégis attól egy kicsit szeparálva van.

A berendezett konyhában az aranyszabály szerint kapott helyett a három fő funkció, így van hely a mosogató és főzőlap között, de a hűtő és főzőlap között is. Fontos még, hogy egy nagyobb főzésnél azért sok munkafelület is kellhet, ezért ki lett használva az eredeti konyhán kívül eső rész is, plusz konyhaszekrénnyel.

A tervező javaslatai szerint a nappaliba érdemes egy kényelmes, a térhez léptékben megfelelő nagy kanapét venni. Ebben az elrendezésben meghagyták a helyet a teraszra való átjáráshoz, valamint a hálószoba és konyha megközelítésére is. A falsarokba tettek egy nagyobb tárolót, amelybe sok személyes tárgyat és hasznos dolgot el lehet még pakolni, míg a TV a tér közepe felé van, a szekrény arra nyit, így a nappali bővíthető marad és az egész térre kiegészül.

kis nappali berendezés

Hálószobák

A hálószobákban a fő funkció mellett törekedtek arra, hogy kellő életteret, valamint tárolási, pakolási lehetőséget alakítsanak ki. A gyerekszoba esetében egy hosszú kialakítású szobával dolgoznak, ezért e mentén helyezték el az ágyat is a fal mellett, és a felszabaduló falfelületen meg egy nagy, beépített több funkciós rendszert alakítanak ki. Ebben helyet kaphat egy állítható magasságú íróasztal rész, amely egészen kisgyerek mérettől akár rendes íróasztal magasságig állítható. Itt található egy tároló is, illetve egy rejtett tároló, amely az ágy mögött helyezkedik el.

gyerekszoba lánynak

A szülői hálószoba esetében fogták az ágyat, eltolták a terasz fele, ezzel a lépéssel felszabadítottak egy hosszú, nagy falfelületet úgy, hogy az ágy még mindig körbejárható maradt, de mellette egy nagy beépíthető gardróbszekrényt el lehet helyezni. Az ágy túloldalán ugyan nem tud kialakulni a fej mellett közvetlenül éjjeliszekrény, de kicsit előrébb ez ugyanúgy kialakítható és jól használható még, extra tárolóval kiegészítve.

hálószoba kék fal tapéta

„A festés (vagy tapéta) egyébként jó öltöztetője tud lenni a térnek, relatív kis költséggel, akár saját magunk is meg tudjuk csinálni, csak érdemes figyelni, hogy milyen mértékben és milyen árnyalatú színben gondolkodunk” – hangsúlyozza az Architres Studio belsőépítésze. Egy világos szín a falra festve mindig sötétebb egy kicsit, így egy sötét vagy közepes szín is még sötétebb lesz. Ha a mennyezet van színre festve, az alacsonyítja a teret, ha az oldalfalak akkor szűkíti, ha csak 1-1 faldarab, akkor pedig azt az oldalt díszíti és kicsit „húzza beljebb”.

lakás alaprajt két szoba

A lakásfőnyeremény 2024. március 7-i sorsolásán való részvételhez egy szelvényen legalább ezer forint értékben kell ikszelni a lottózókban Játékoskártya használatával, ezek a vásárlások pedig automatikusan részt is vesznek a nyereménylakás-sorsoláson. A nyereményörömig azonban nem kell márciusig várni, hiszen a főnyeremény mellett hetente ötször százezer forint, valamint egy ötszázezer forintos nyeremény is gazdára lelhet.

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.