Home&Design

Optikai csoda: ezzel a pénztárcabarát trükkel percek alatt nagyobbnak fog tűnni a lakásod

Nagyobb otthonról álmodozol, de véges a büdzséd? Válassz térhatású tapétát. Kis tereket megbolondít, nagy falfelületekkel bíró enteriőrökben pedig néhány tízezer forintból megteremtheted az illúzió luxusát.

Térnövelő tapéták

Ha unod a fehér falakat és nem sokat bíbelődnél a dekorációval, vagyonokat költeni sem szeretnél, valamint kevés bútorban gondolkodsz, az optikai tapéta a legegyszerűbb, legötletesebb megoldás lehet számodra. Ráadásul több különböző méretben kaphatóak a futurisztikus tapéta tekercsek, tehát egy másfél méter széles falfelület éppúgy feldobható vele, mint egy grandiózus nappali több méteres főfala.

Ha beleszerettél az optikai tunning tapéta-lehetőségeinek valamelyikébe, ne rettentsen el a kivitelezés sem. Annyira egyszerű a ma már egy oldalon impregnált, nem szövött, rostszálas alapanyagból készült tapétacsíkok felhelyezése. Egyből a falra kenhetjük a ragasztót, így a tapétát szárazon helyezzük fel a felületre és az átnedvesedésre sem kell várni. Ennek köszönhetően leegyszerűsödik és tisztábbá válik a tapétázás folyamata. De akár ragasztóval ellátott darabot is választhatunk. Eltávolításnál a csíkokat maradéktalanul le lehet húzni a falról. A mai tapéták már a legtöbb esetben méret- és színtartóak, nagyfokú levegő és vízpára-átbocsátó képesség jellemzi őket. Arra figyeljünk, hogy felragasztásnál a fal felülete száraz legyen. A továbbiakban a tapéta könnyen és jól tisztítható, törölhető, lemosható.

A galériára kattintva mutatunk pár szuper kivitelezést, inspirálódj velünk!

Kattints a további képekért!

A mentától a smaragdon át az agaveig, a zöld csempe egy egyszerű dizájnelem, amely könnyed eleganciájával élénkíti a teret. Mutatjuk a legszebb verziókat, amiket látva te is szívesen rohansz majd a barkácsboltba.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.