Home&Design

Nem csak trend, életérzés: így lehet neked is hygge otthonod

Február 28. a nemzetközi hygge nap. Na de mi is az a hygge, amely köré a dán mindennapok épülnek, és hogyan lehet neked is ilyen stílusú otthonod? Mutatjuk!

Hygge

A boldogságkutatók minden évben elkészítik aktuális felmérésüket, amelyben évről évre a dánok nyernek, de általában a többi skandináv ország is jól teljesít. Vajon mi lehet ennek az oka? Mitől más a skandináv életstílus, lelkület, környezet, mint a miénk? Mi az, amit ők tudnak, és ami a mi életünkből vagy környezetünkből hiányzik? Ami talán a legfontosabb különbség: a kiegyensúlyozott dán életmód része a hygge. Erre a különleges dologra nekünk, magyaroknak még megfelelő szavunk sincs. A hygge egy olyan pozitív életérzés, életfelfogás, amely alkalmas arra, hogy boldogságot hozzon létre az életünkben. Nézzünk meg egy tipikus skandináv otthont, és gondolatban hasonlítsuk össze egy tipikus hazaival. Vajon mi a különbség? A dán otthonok többnyire a kényelemre fókuszálnak, nem érdekli őket a divat vagy hogy mit szól a szomszéd. A tipikus dán otthon egyszerű és egyedi – de ez nem is kérdés, hiszen a skandináv lakberendezés híres arról, hogy letisztult, törekszik az egyszerűségre, és harmóniát, boldogságot teremt. Ehhez a boldogsághoz kapcsolódik a hygge is. Milyen egy hygge pillanat az otthonokban és hogyan tudjuk "hazavinni" ezt az érzést? Kattints a galériára és mutatjuk!

Igazi hygge például, amikor este összegyűlik a család a kandalló előtt. Amikor az asztalra kerül a vacsora – és nekilátunk enni, beszélgetni, ez is hygge. A dánok tudatosabban rendezik be az életüket – és ez már az otthonaikon is meglátszik. A skandináv lakberendezés az okos, praktikus és rendkívül kényelmes otthonokat helyezi előtérbe a túldíszítettség és a nagyzolás helyett.
Kattints a további képekért!

Nem kell feltétlenül szakembert hívnunk, ha az otthonunk berendezésénél a tökéletes összhang és harmónia elérése a cél. Egy megfelelő fókuszpont elhelyezése ugyanis önmagában óriási változást hozhat.

Leadfotó: Pexels, Forrás

Oldalak

Home&Design
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...