Home&Design

Így nézett ki egy átlagos magyar otthon a '70-es években - fotók

Következzen néhány régi fotó, ami bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás 40-50 évvel ezelőtt.

Paneltenger

A 70-es évek mérföldkőnek számítottak a magyar építészet történetében. Ekkor értek szülőképes korba a Ratkó időszak gyermekei. Az 1949 és 1953 közötti abortusztilalom és a gyermektelenségi adó miatt a természetes szaporodás üteme ezekben az években jelentősen nőtt, ezért sokkal több lakóhelyre volt szükség, hatalmas panelosítási hullám indult, ahol gyakran a mennyiség a minőség rovására ment. Következzen néhány régi fotó, amely bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás a 70-es években.

Kattints a galériára!

Az igazi vintage berendezés.
Kattints a további képekért!

Valószínűleg már hallottad a kifejezést: a lakás berendezésekor mindig kövesd a "hármas szabályt". Mi is ez pontosan, és hogyan érdemes beépítenünk az otthonunkba? Mutatjuk a részleteket!

Leadfotó: Fortepan / Kotnyek Antal

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.