Home&Design

Így nézett ki egy átlagos magyar otthon a '80-as években - fotók

Következzen néhány régi fotó, amely bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás 30-40 évvel ezelőtt.

A tömeggyártás hajnala

Korábban már bemutattuk, milyenek voltak az átlagos magyar lakások a '60-as és a '70-es években, most következzenek a nyolcvanasok.

"A '80-as évek esszenciáját tökéletesen leképezik a korabeli panellakások műanyag tárgyai a tömeggyártás hajnaláról, valamint az olyan, ma már kétesnek tűnő funkcióval rendelkező eszközök, melyek nélkül akkoriban aligha lehetett volna működőképes egy háztartás" - fogalmazta meg a korszak összefoglalóját a Dívány. Ehhez jöttek a szovjet eredetű csecsebecsék, például a kihagyhatatlan matrjoska baba szettek.

A lakásépítés alaptörekvése volt a kulcsrakész állapot, ami rengeteg egyenmegoldást hívott életre, például a beépített gardrób- és konyhaszekrényeket, tűzhelyt. Néha kissé elszámolták magukat a tervezők, ezért létezett egy garnitúra tízemeletes lakásforma, ahol olyan picik voltak a konyhák, hogy a helykihasználást beépített, lehajtható asztallal próbálták helyrebillenteni. Ami mindenképpen hiányzott ezekből, az a költséges minőségi anyag: parketta helyett padlószőnyeg, járólap helyett linóleum, és a többi.

Következzen néhány régi fotó, amely bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás a 80-as években. Kattints a galériára!

1980 - Hold (Rosenberg házaspár) utca 29., Berkes Zsuzsa tévébemondó az otthonában.
Kattints a további képekért!

Bár egyesek azt állítják, hogy az Art Deco belsőépítészet korszaka véget ért, tagadhatatlan, hogy szelleme tovább él. A 20. század eleji Amerika meghatározó stílusáról beszélünk, amely egy merész belső tereket, gazdag díszítést és a dekadencia stílusjegyeit követő irányzat volt.

Leadfotó: Fortepan / Kanyó Béla

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...