Home&Design

Ezt az egy dolgot mindenképp újítsd fel idén az otthonodban

Új otthon után nézel idén és szeretnéd felfrissíteni a lakásodat, mielőtt eladósorba kerül? Vagy egyszerűen csak változtatnál valamit a már megunt felületeken? Ideje fekete festéket ragadni!

Főszerepben az ablakkeret

Korábban olvashattál nálunk a lakberendezés egyik - ha nem a legfontosabb - szabályáról, a fókuszpontról, amely a nevéhez hűen megragadja és egy bizonyos pontra "fókuszálja" a figyelmet az adott helyiségben. Míg a legtöbben figyelemelterelésre használják ezt a trükköt, arra is tökéletes megoldás lehet, hogy eltereld azt a lakás más, nemkívánatos szegleteiről.

Fókuszpont lehet egy dekorációs tárgy, egy központi bútordarab, de egy feketére festett ablakkeret is. Bizony, a HGTV belsőépítész szakértői úgy vélik, mielőtt meghirdetnénk eladásra a lakásunkat, érdemes átfesteni feketére az ablakkereteket, hiszen azzal könnyen odairányíthatjuk a potenciális vevők figyelmét. Mint mondják, ez az aprócska trükk nagyon hatásos lehet, rengeteg potenciális vásárlót csábíthatunk vele magunkhoz, hiszen sokkal modernebb külsőt varázsolnak a lakásnak, különösen akkor, ha a burkolat világos árnyalatú, például fehér. Ez a kontraszt nagyon szembetűnő, ráadásul csak úgy vonzza a tekintetet: a szemlélő egyúttal a kilátást is megcsodálja – ez akkor praktikus, ha mondjuk az ablakunk egy szép parkra vagy a gondozott kertre néz. De természetesen nemcsak akkor vethetjük be ezt a technikát, ha értékesítünk, hanem ha szimplán újításra vágyunk.

Mutatunk is néhány példát, pörgesd végig a galériát!

A fekete keret modern, letisztult hatást kelt.
Kattints a további képekért!

Következzen néhány régi fotó, amely bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás 30-40 évvel ezelőtt.

Leadfotó: 123rf.com

VIA

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!
Lifestyle
Nem könnyű feladat megszabadulni a makacs hasi zsírtól, azonban van egy egyszerű módja annak, hogy felgyorsítsuk a folyamatot és akár néhány nap alatt változást tapasztaljunk.
Sztárok
Tóth Gabi nem tagadta, hogy nagyon nehéz volt Krausz Gábort a helyes irányba terelnie. Előkerült az exe múltja is a beszélgetés során.