Home&Design

Így nézett ki egy átlagos magyar otthon a '60-as években - fotók

Következzen néhány régi fotó, amely bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás 50-60 évvel ezelőtt.

Szürke puritanizmus

A 60-as évek lakberendezési trendje egyfajta, a kádári szocializmus szürke puritanizmusában értelmezhető művészi elegancia jegyében született, letisztult formák és egyedi színpárosítások jellemezték. Akkoriban szinte elengedhetetlen kelléke volt minden lakásnak egy pihenősarok, ami általában egy kényelmes fotelt vagy egy hintaszéket foglalt magába, egy kisebb asztalkával kiegészítve, ahol az ember elolvashatta a Népszavát vagy megihatott egy kávét, teát. A tettetett kifinomultságot a fürdőszobák merészebb színei és formái ellensúlyozták. A nappaliban az egyszerű, letisztult formájú kanapék voltak divatban és az évtized legnépszerűbb bútordarabja kétség kívül a dohányzóasztal lett.

Következzen néhány régi fotó, amely bemutatja, milyen volt egy átlagos magyar lakás a 60-as években. Kattints a galériára!

1961
Kattints a további képekért!

Ahogy a divatban, úgy a belsőépítészet terén is röpködnek a trendek, így csak reménykedni tudunk, hogy a legújabb falburkolati megoldások még sokáig velünk maradnak. Mutatjuk az új kedvencünket.

Leadfotó: Fortepan / Nagy Gyula, Forrás

Oldalak

Home&Design
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....
Home&Design
Úgy érzed ideje beújítani pár őszi lakberendezési kiegészítőt? Mutatjuk a jelenlegi kedvenceinket.
Fashion&Beauty
Nyáron sokan visszatérnek egy régi szabályhoz: ha kisüt a nap, világosítsd a hajszínedet! Éppen emiatt idén is kialakulóban van egy hajtrend, ami biztosan közönségkedvenc lesz: ez pedig a kaliforniai...