Hűsölj a télikertben nyáron is!

A nagyobb kerttel rendelkező házak sokszor rendelkeznek télikerttel is, ami talán az egyik legkevésbé kihasznált helyiség, pedig rengeteg lehetőség rejlik ezekben a kuckókban.

Kiülős

Ha nem is rendelkezünk ekkora hellyel vagy éppen egy harmadik emeleti kislakásban próbáljuk túlélni a forró nyarat, attól még álmodozni szabad. Mi lehetne jobb egy napsütötte délutánon, mint egy hűsítő limonádéval és egy jó könyvvel kiülni a kellemesen hűvös és árnyékos télikertbe? A télikert telepítésekor érdemes az egyik oldalához egy kisebb facsemetét ültetnünk, hogy később árnyékot adó oltalmazóként terebélyesedjen fölé vagy válasszunk a sötétítési megoldások közül.

Plusz nappali

Ha nagyobb baráti vagy családi összejöveteleket szoktunk tartani, akkor érdemes ezt a helyiséget egy kicsit nappaliszerűvé formálnunk. A cél elérése érdekében szerezzünk be kényelmes és mutatós ülőalkalmatosságokat, melyek lehetnek akár dekoratív kerti bútorok vagy akár könnyedebb kanapék is.

Étkező

A nyitottabb légtérrel rendelkező helyiségeket érdemes nyári étkezővé alakítani, ahol a forró napok után este remekül lehet lazítani és gyertyafény mellett vacsorázni. Az üvegtetős télikertek még a csillaghullás megtekintéséhez is ideálisak.

Extra és extrém

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A nyári bulik fénypontja lehet egy meseszép és sikkes vintage-glamour stílusú étkező, amit könnyen elkészíthetünk, mindössze csak a dekorációval kell kicsit trükköznünk. A sütés-főzés szerelmesei akár egy konyhapultot vagy egy grillezőt is állíthatnak a télikert közepébe, így még a rosszabb idő esetén sem kell lemondani a sütögetésről.

Fotók: housetohome.co.uk

Oldalak