Természetes tippek szúnyogok ellen

Ha félsz a vegyszerektől, melyek elpusztítják a szúnyogokat, akkor próbáld ki a természetesebb módszereket!

Természetes permetek

A vegyszerekből készült szúnyogriasztók mellett már számos természetes összetevőből készült spray, permet vagy tej létezik, mely erős szagával tartja távol a vérszívókat. Ezeknek a szereknek azonban az a hátránya van, hogy jóval többet kell belőlük használni, hogy erőteljes szagukkal elriasszák a nem kívánt vendégeket.

Almaecetes csapda

Egy kis tálkába helyezzünk ki almaecetet, mely magához vonzza a szúnyogokat, ám azok könnyen belefulladnak a szúrós illatú folyadékba.

Füstölő

Pár füstölő vagy gyertya meggyújtása, esetleg a tábortűz füstje is elűzheti az idegesítő rovarokat.

Vanília

Az ablak párkányára tegyünk egy rúd vaníliát vagy egy kis tálkába vaníliás cukrot, mely erős illatával megzavarja a szúnyogokat.

Illóolajok

A vanília mellett az igazán erős illattal rendelkező illóolajok párologtatása vagy bőrre kenése is segíthet, például a citrus-, fahéj- és a teafa olaja igen jellegzetes.

Biofegyverek

A kerti tavak, csobogók a szúnyoglárvák nagy kedvencei, így ha nem akarjuk nyáron leengedni a tavat, akkor telepítsünk békákat. A denevér, a szitakötő, a skorpiólégy és az ebihalak is szívesen megszabadít minket a nem kívánt vendégektől.

A levegő rezgése

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A levegő ,,rezgetése" is segíthet, mivel a szúnyogok nagyobb szélben nem támadnak. Ha a basszust nem is akarjuk feltekerni, egy állandóan forgó ventilátor is eltérítheti a vérszívókat.

Izzadtság

Az emberi izzadtság egyik komponense vonzza a vérszívókat, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy használjunk dezodort és a nedvesség felszívására alkalmas ruhadarabokat viseljünk.

Oldalak

  • 1
  • 2