Csináld magad! - Betűk és szavak az otthonodba

Sok módszerrel feldobhatjuk otthonunkat, de semmi sem jobb annál, ha mi készíthetjük a dekorációt. Most mutatunk pár ötletet ahhoz, hogy betűkkel és szavakkal díszíthessük a lakást.

Polc

Ehhez a lakberendezési kiegészítőhöz csak néhány falapra lesz szükségünk. Eldönthetjük, hogy mekkora polcot szeretnénk, és milyen feliratot barkácsolunk belőlük. A falapokat úgy fordítjuk, hogy a betűk oldalait adják és az illesztésüknél adott szögben lefűrészeljük, majd összeragasztjuk őket. A képen látható LOVE felirat nem csak szép jelentéssel bír, de praktikus is, mert a v-betűt újságtartóként is használhatjuk.

Fonalból szavak a falon

A következő módszerrel nem csak betűket, hanem bármilyen formát csinálhatunk. A kívánt alakzat körvonalait grafitceruzával halványan felrajzoljuk a falra vagy a vászonra, majd a körvonalra szögeket ütünk be megközelítőleg 2 cm távolságra egymástól – betűk estén így jó, de más formáknál a belső részbe is üssünk szögeket. Ezt követően egy vagy akár többszínű fonallal körbejárjuk és körbetekerjük a szögeket. Arra viszont mindig ügyeljünk, hogy a fonalat mindig jó feszesen tartsuk, mert csak így lesz mutatós a végeredmény.

Színes betűk a falon

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Hobbiboltokban lehet kapni fából vagy erős kartonból készült betűket, esetleg vágathatunk betűformát falapból, de fűrészelhetünk mi magunk is. Ha beszereztük, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy bevonjuk. Ez lehet tapéta vagy szalvéta, amit decoupage-technikával helyezünk a felületre, de valamilyen szövet is, tehát a lehetőségek tárháza végtelen. Ezután a kész betűket felragasztjuk vagy felszögeljük a falra és már kész is.

Fotók: pinterest.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!