A legzöldebb konyhák - 8 inspiráló kép

Sokan vágynak egy üde és friss hatású, zöld színű konyhára, ám túlságosan félnek attól, hogy ez a szín túl intenzív. Íme 8 inspiráló kép, mely megmutatja, hogy milyen jól mutat az alma- vagy akár a fűzöld a konyhában!

Az összhang

Bátran választhatunk akár türkizes vagy azúros árnyalatot is, jól fog mutatni, ha megfelelő tárgyakkal kombináljuk és ügyelünk az összhangra. A kissé pasztellos hatású, de mélyebb színek esetén mindenképpen érdemes kisebb-nagyobb fehér felületeket hagynunk, hogy ne szűküljön össze a tér, illetve a kiegészítőknek is harmonizálniuk kell. A nagyon halvány, olívás árnyalatokkal egyszerű lehet a lakberendezés, hisz ez a szín nem húzza össze a teret, mégis ad egy kis pluszt a konyhának.

A modern

A modern konyhákhoz szükség van a nagy térre, így ha ilyen stílusban gondolkodunk, akkor bánjunk óvatosan a sötét árnyalatokkal. A kissé kopottas hatású, azúros színek idén nagyon divatosak, sőt az ezüst kiegészítőkkel még izgalmasabbá varázsolhatjuk. Az elmúlt évek egyik legkedveltebb zöld árnyalata a neonos almazöld, mely fiatalos és rendkívül modern.

A részletek

Egy halványabb zöldtől nem kell tartanunk főleg, ha az apróságokra is odafigyelünk. A bézs, fehér és ezüst remekül illik ehhez a színhez, de a sárgával és a halvány pinkkel fiatalosabb és élettel telibb lehet az összhatás. Érdemes minél több zöld növényt, például cserepes virágokat vagy egy mini fűszerkertet telepíteni a zöld konyhába, hisz ez közelebb hozza a természetet is.

Extra nagy tér esetén

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Ha hatalmas, egybenyíló területtel van dolgunk, akkor bátran alkalmazhatjuk az erősebb színeket is, amiket akár még az étkezőbe is átvihetünk, hisz így rendkívül üde lesz a végeredmény. Ha a halványabb színeknél maradunk, akkor érdemes kihasználni a halvány olívák tértágító hatását, hisz ilyenkor egy nagyobb, jobban bepolcozott, amerikai stílusú konyha is helytáll.

Fotók: housetohome.co.uk

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Utazás
Június 16-án este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni az égen – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-...
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívást jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...