Home office a szabadban - így alakíthatod ki a tökéletes kerti irodát

Jobban megy a gondolkodás a friss levegőn? Próbáld ki, mennyire produktívvá válsz, ha a saját erkélyedről vagy kertedből dolgozol! Ehhez csak egy kényelmes kültéri székre, egy asztalra és a nagyobb kényelem érdekében néhány kiegészítőre lesz szükséged. Meríts inspirációt a Bonami szakértőinek tippjeiből, és érezz rá a szabadtéri home office ízére! Lehet, hogy nem is vágysz majd visszamenni a szobába.

Home office a szabadban - a tökéletes kerti iroda

Öt egyszerű tipp a kényelmes kültéri munkakörnyezethez

1. Megfelelő magasságú asztal

Ha egy alacsonyabb dohányzóasztalnál állsz neki dolgozni, néhány email elküldése után megfájdulhat a hátad, és talán legszívesebben abbahagynád az egészet. Ha nem szeretnél elsőre egy nagyobb asztalba fektetni, szerezz be egy kisebb, összecsukható darabot.

2. Árnyékos hely bárhol

Nem baj, ha nincs olyan fa, ami alatt jó lenne dolgozni, egy stabil napernyővel bárhol árnyékos helyet teremthetsz a munkához! Végre jól látod majd a monitort, és megkímélheted a laptopod (és persze magad) a túlmelegedéstől.

3. Helyezd magad kényelembe!

Ha nem érzed jól magad szabadtéri irodádban, akkor nem megy majd jól a munka. A legjobb, ha munkavégzés közben veled van pár kényelmes párna és egy kancsó, teletöltve kedvenc frissítő italoddal. Egy kényelmes függőszékből vagy egy nyugágyból pedig különleges élmény lesz lebonyolítani a hívásokat.

4. Rend a lelke mindennek

A fontos dokumentumokat tedd iratrendezőbe vagy mappába! Így mindig kéznél lesz minden, amire épp szükséged van. Egy stílusos papírnehezékkel pedig megakadályozhatod, hogy elvigye a szél a lapokat, amikre épp szükséged van - írja a Bonami tippjeiben.

5. Tarts szünetet!

Ha akár csak néhány percre is meg-megszakítod a munkát, jobban tudsz koncentrálni, és összességében rövidebb idő alatt elvégezhetsz ugyanannyi munkát. Egy dél körüli, 20 perces szundítással pedig megalapozhatod, hogy jól fogjon az agyad délután.

Alapdarabok a kertbe és az erkélyre

"Rendezd be az erkélyt olyan darabokkal, amelyek megidézik a természetet! Használd ki a padlót, a falakat, fedett erkély vagy terasz esetén pedig a mennyezetet is! A függőkaspókba ültetett növényeket nem lehet túlzásba vinni. Zöldből sosem elég" - mondja Grétka, a Dekoroom lakberendezője.

"Ha fedett erkélyed van, és igazán hangulatos pihenőhelyre vágysz, tegyél futont és párnákat a padlóra. Válassz virágmintás párnát, ezzel is erősítve a természet hangulatot."

"Jöhetnek a fények is! A fényfüzérek hangulatossá teszik az erkélyen eltöltött estéket. Ne feledkezz meg a gyertyákról és a lámpásokról sem! Jól mutat, ha LED-világítással díszíted a kaspókat, vagy az előbb említett állófogast, és a korlátra is aggathatsz fényfüzért."

"Vess be magas növényeket vagy függönyöket, ha szeretnéd elkerülni a szomszédok kíváncsi pillantásait. A függönyök a tűző napsugaraktól is megóvnak. Függeszd fel őket egy rúdra, vagy szerelj fel síneket, ha fedett erkélyed van!"

"Egy természetes színű kültéri szőnyeggel extra kényelmessé teheted az erkélyt. Karakteresebb lesz tér olyan praktikus kiegészítők segítségével, mint a madáretetők vagy a kannák. A többfunkciós bútorok praktikusak a kisebb erkélyekre. Például ilyenek azok a puffok, amiket ülőhelyként, dohányzóasztalként és tárolóhelyként is használhatsz."

Fotók, leadfotó; forrás: Bonami

Oldalak